



















|
Hozzávalók:
12 dkg cukor,
80 ml. citromlé,
3 levél zselatin,
17,5 dkg natúr joghurt,
1/8 liter tejszín,
0,5 kg cseresznye,
1 csipet gyömbér és fahéj,
kevés örölt vanilia,
1 teáskanál étkezési keményítő,
ízlés szerint cukor
|
 |
A cukrot és a citromlét addig melegítjük, míg a cukor fel nem oldódik. A zselatint hideg vízben felpuhítjuk összenyomkodjuk és hozzáadjuk. Hagyjuk kihülni.
Ha már csak langyos, hozzákeverjük a joghurtot. Felverjük a habot, és belekeverjük a joghurtba. A krémet desszertpoharakba adagoljuk és hagyjuk keményedni.
A cseresznyét kimagozzuk, a 3/4 részét összeturmixoljuk. 4 evőkanál vízben 5 percig főzzük, szitán átnyomjuk, majd visszarakjuk a lábasba és hozzáadjuk az ízesítőket.
A maradék cseresznyéket négy darabba vágjuk. Hozzáadjuk a cseresznyepéphez, a keményítővel és egy kis vízzel felforraljuk. Ha kihült, a krémre öntjük.
Ünnepi alkalmakkor megbolondíthatjuk a krémet egy kis cseresznyepálinkával.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|
|