Hozzávalók:
1 kicsi görögdinnye fele,
1 dl rum (vagy 1 fiola rumaroma és 1 dl víz),
2 dl citromlé,
a dinnye édességétõl függõen porcukor vagy édesítõ.
|
 |
A dinnyébõl kiszedjük a magokat, majd karalábévájóval vagy egyéb erre alkalmas
szerszámmal annyi kis gömböt vájunk ki a dinnyébõl, amennyit csak lehetséges.
(A dinnye héját ne dobjuk ki, mert cukrozott dinnyehéjat készíthetünk belõle.)
A dinnyegömböket jó mély, inkább keskeny, mint széles tálba tesszük. A rumot
(vagy az aromát a vízzel összekeverve) összeöntjük a citromlével, és a
dinnyétõl függõen kevés porcukrot oldunk fel a lében. Ezután a dinnyegömbökre
apránként rálocsoljuk, és többször, de óvatosan - hogy a gyümölcsöt ne nagyon
törjük - felkeverjük, átforgatjuk. Az edényt légmentesen befedjük - nehogy más
élelmiszerek, ételek illatát a dinnye átvegye - és a hûtõszekrényben legalább
egy napig érleljük. Néhányszor átkeverjük, hogy minden gömböcske jól
beszívhassa az ízes levet. Közvetlenül tálalás elõtt leszûrjük, kompótos
tálkába vagy kehelybe adagoljuk, és a levet elosztva, rálocsoljuk. Ha gyerek is
eszik belõle, csak aromával készítsük!
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|