WebFazek Edesseg Rumos görögdinnye
Õszibarack zselétorta
Mákpuding
Almasaláta
Gyümölcsös túrókrém
Karamellpuding
Rumos barackhab
Õszibarackparfé
Rumos csokoládéhab
Gyümölcsös dara
Parfékockák
Krémsajtos gyümölcssaláta
Pudingos piskótakocka
Gyümölcskrém formában
Málnás-ribizlis túrófagylalt
"Mont Blanc" - gesztenyepüré
Málnakrém mákhabbal
Rumos görögdinnye
Almapuffancs
Csokoládé kocka
Somlói galuska
Eper Charlotte
Hamis túrógombóc
Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel
Joghurtkrém cseresznyével
Barnácska
Sült fagylalt
Rakott palacsinta
Sárgarépagolyók
kekszes süti
Barátnők narancsos gesztenyekrém/habja
Túró Puffancs
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kicsi görögdinnye fele,
1 dl rum (vagy 1 fiola rumaroma
     és 1 dl víz),
2 dl citromlé,
a dinnye édességétõl függõen
     porcukor vagy édesítõ.

Elkeszites
A dinnyébõl kiszedjük a magokat, majd karalábévájóval vagy egyéb erre alkalmas szerszámmal annyi kis gömböt vájunk ki a dinnyébõl, amennyit csak lehetséges. (A dinnye héját ne dobjuk ki, mert cukrozott dinnyehéjat készíthetünk belõle.) A dinnyegömböket jó mély, inkább keskeny, mint széles tálba tesszük. A rumot (vagy az aromát a vízzel összekeverve) összeöntjük a citromlével, és a dinnyétõl függõen kevés porcukrot oldunk fel a lében. Ezután a dinnyegömbökre apránként rálocsoljuk, és többször, de óvatosan - hogy a gyümölcsöt ne nagyon törjük - felkeverjük, átforgatjuk. Az edényt légmentesen befedjük - nehogy más élelmiszerek, ételek illatát a dinnye átvegye - és a hûtõszekrényben legalább egy napig érleljük. Néhányszor átkeverjük, hogy minden gömböcske jól beszívhassa az ízes levet. Közvetlenül tálalás elõtt leszûrjük, kompótos tálkába vagy kehelybe adagoljuk, és a levet elosztva, rálocsoljuk. Ha gyerek is eszik belõle, csak aromával készítsük!


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997