Hozzávalók:
1 zacskó vaníliás pudingpor,
5 dl tej,
ízlés szerint 15-20 dkg kristálycukor,
2 dl tejszín,
a tetejére: csokireszelék vagy olvasztott csokoládé.
|
 |
A pudingport 5 evõkanál tejjel simára keverjük. A cukrot serpenyõbe szórjuk és
szárazon, nagyon kis lángon addig pirítjuk, amíg karamell nem válik belõle. Ha
már szép a színe, a tûzrõl félrehúzzuk, és fél dl tejet beleöntünk. (Legyünk
óvatosak, mert a forró cukorra öntött folyadék sistereg és kicsaphat az
edénybõl.) Utána visszatesszük a tûzre, és addig forraljuk, amíg a karamell
egészen felolvad a tejben és folyékonnyá válik. A megmaradt tejet közben
felforraljuk és beleöntjük a tejes pudingport. Folytonos keverés közben sûrûre
fõzzük, majd hozzáöntjük a karamelles tejet is. Ha a puding már egynemû, vagyis
teljesen összekeveredett benne a karamell, hagyjuk, hogy langyosra hûljön,
közben néhányszor megkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és elfelezzük. Az
egyik felét óvatosan beleforgatjuk a már kihûlt pudingba, majd gyorsan négy
kompótos tálkába osztjuk.
A pudingot a hûtõszekrényben kissé lehûtjük, ezután a
megmaradt tejszínhabbal és némi csokoládéreszelékkel meghintjük vagy kevés
felolvasztott csokoládéval lelocsoljuk.
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|