



















|
Hozzávalók:
1 zacskó vaníliás pudingpor,
5 dl tej,
10 darab babapiskóta,
3-4 evõkanál kristálycukor,
1 1/2 dl narancslé,
5 dkg mazsola,
1/2 dl rum (vagy 1 teáskanál rumaroma),
1 zacskó vaníliás cukor,
1 evõkanál zselatinpor,
A csokoládémártáshoz:
5 dkg étcsokoládé,
2 dl tej,
1 mokkáskanál búzakeményítõ.
|
 |
A babapiskótát apróra tördeljük, majd a rummal és a narancslével lelocsoljuk.
Legalább 20 percig hagyjuk állni, ez idõ alatt többször is átforgatjuk. Közben
a pudingot a zacskón lévõ elõírás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral,
valamint a vaníliás cukorral, és a fõzés végén a megmosott és lecsöpögtetett
mazsolát is hozzáadjuk. A kész pudingba belekeverjük a zselatinport. Szögletes
tepsit vagy tûzálló tálat elõkészítünk. A még meleg pudingot összekeverjük a
narancsos-rumos piskótával, és belesimítjuk az edénybe. Ha már egészen kihûlt,
betakarjuk, és betesszük a hûtõszekrénybe. Másnapig hûtjük. Kis kockákra vágva
egy-egy desszertestányéron fehalmozzuk. A közben elkészített csokoládémártással
lelocsolva kínáljuk. A csokoládémártáshoz a tejet a búzakeményítõvel
összekeverjük, majd a kis darabokra tördelt csokoládét is beletéve, kevergetés
közben egészen kis lángon addig forraljuk, amíg a csokoládé elolvad, illetve a
mártás besûrûsödik.
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|
|