WebFazek Edesseg Pudingos piskótakocka
Õszibarack zselétorta
Mákpuding
Almasaláta
Gyümölcsös túrókrém
Karamellpuding
Rumos barackhab
Õszibarackparfé
Rumos csokoládéhab
Gyümölcsös dara
Parfékockák
Krémsajtos gyümölcssaláta
Pudingos piskótakocka
Gyümölcskrém formában
Málnás-ribizlis túrófagylalt
"Mont Blanc" - gesztenyepüré
Málnakrém mákhabbal
Rumos görögdinnye
Almapuffancs
Csokoládé kocka
Somlói galuska
Eper Charlotte
Hamis túrógombóc
Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel
Joghurtkrém cseresznyével
Barnácska
Sült fagylalt
Rakott palacsinta
Sárgarépagolyók
kekszes süti
Barátnők narancsos gesztenyekrém/habja
Túró Puffancs
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 zacskó vaníliás pudingpor,
5 dl tej,
10 darab babapiskóta,
3-4 evõkanál kristálycukor,
1 1/2 dl narancslé,
5 dkg mazsola,
1/2 dl rum (vagy 1 teáskanál
     rumaroma),
1 zacskó vaníliás cukor,
1 evõkanál zselatinpor,
A csokoládémártáshoz:
5 dkg étcsokoládé,
2 dl tej,
1 mokkáskanál búzakeményítõ.

Elkeszites
A babapiskótát apróra tördeljük, majd a rummal és a narancslével lelocsoljuk. Legalább 20 percig hagyjuk állni, ez idõ alatt többször is átforgatjuk. Közben a pudingot a zacskón lévõ elõírás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral, valamint a vaníliás cukorral, és a fõzés végén a megmosott és lecsöpögtetett mazsolát is hozzáadjuk. A kész pudingba belekeverjük a zselatinport. Szögletes tepsit vagy tûzálló tálat elõkészítünk. A még meleg pudingot összekeverjük a narancsos-rumos piskótával, és belesimítjuk az edénybe. Ha már egészen kihûlt, betakarjuk, és betesszük a hûtõszekrénybe. Másnapig hûtjük. Kis kockákra vágva egy-egy desszertestányéron fehalmozzuk. A közben elkészített csokoládémártással lelocsolva kínáljuk. A csokoládémártáshoz a tejet a búzakeményítõvel összekeverjük, majd a kis darabokra tördelt csokoládét is beletéve, kevergetés közben egészen kis lángon addig forraljuk, amíg a csokoládé elolvad, illetve a mártás besûrûsödik.


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997