



















|
Hozzávalók:
60 dkg idénygyümölcs, többfajta is jó (õszibarack, szõlõ, dinnye stb.),
2 dl tejföl,
10 dkg krémsajt,
2-3 evõkanál méz ízlés szerint,
5 dkg darált dióbél,
1/2 citrom leve.
|
 |
A gyümölcssaláta mártásához a krémsajtot a tejföllel simára keverjük, majd annyi
mézzel édesítjük, hogy csak kellemesen, és ne nagyon legyen édes. Belekeverjük
a darált dió felét. A gyümölcsöket megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk és
meghámozzuk, majd a gyümölcs jellegétõl függõen feldaraboljuk. Azonnal
meglocsoljuk citromlével, hogy eredeti színüket megtartsák. Befedve, fél órára
félretesszük. Ezután a citromos levet leszûrjük, és a mártáshoz keverjük. A
feldarabolt gyümölcsöket üvegtálra halmozzuk, és meglocsoljuk a mártással.
Rászórjuk a megmaradt darált diót, és befedve a hûtõszekrényben egy-két órán
keresztül hûtjük. Készíthetõ fele befõttbõl is, fele nyers gyümölccsel keverve.
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|
|