WebFazek Edesseg Krémsajtos gyümölcssaláta
Õszibarack zselétorta
Mákpuding
Almasaláta
Gyümölcsös túrókrém
Karamellpuding
Rumos barackhab
Õszibarackparfé
Rumos csokoládéhab
Gyümölcsös dara
Parfékockák
Krémsajtos gyümölcssaláta
Pudingos piskótakocka
Gyümölcskrém formában
Málnás-ribizlis túrófagylalt
"Mont Blanc" - gesztenyepüré
Málnakrém mákhabbal
Rumos görögdinnye
Almapuffancs
Csokoládé kocka
Somlói galuska
Eper Charlotte
Hamis túrógombóc
Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládé öntettel
Joghurtkrém cseresznyével
Barnácska
Sült fagylalt
Rakott palacsinta
Sárgarépagolyók
kekszes süti
Barátnők narancsos gesztenyekrém/habja
Túró Puffancs
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
60 dkg idénygyümölcs, többfajta is
     jó (õszibarack, szõlõ, dinnye stb.),
2 dl tejföl,
10 dkg krémsajt,
2-3 evõkanál méz ízlés szerint,
5 dkg darált dióbél,
1/2 citrom leve.

Elkeszites
A gyümölcssaláta mártásához a krémsajtot a tejföllel simára keverjük, majd annyi mézzel édesítjük, hogy csak kellemesen, és ne nagyon legyen édes. Belekeverjük a darált dió felét. A gyümölcsöket megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk és meghámozzuk, majd a gyümölcs jellegétõl függõen feldaraboljuk. Azonnal meglocsoljuk citromlével, hogy eredeti színüket megtartsák. Befedve, fél órára félretesszük. Ezután a citromos levet leszûrjük, és a mártáshoz keverjük. A feldarabolt gyümölcsöket üvegtálra halmozzuk, és meglocsoljuk a mártással. Rászórjuk a megmaradt darált diót, és befedve a hûtõszekrényben egy-két órán keresztül hûtjük. Készíthetõ fele befõttbõl is, fele nyers gyümölccsel keverve.


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997