



















|
Hozzávalók:
350 g ribizli,
350 g málna,
2 tojás,
120 g porcukor,
4 evõkanál citromlé,
1 citrom reszelt héja,
500 g tehéntúró,
1,5 dl tejszín,
2 mini sárgadinnye.
|
 |
A ribizlit megmossuk, lecsepegtetjük. 100-100 g málnát és ribizlit félreteszünk
a díszítéshez, a többi ribizlit lefejtjük a szárakról, és a málnával együtt
áttörjük. A tojássárgákat a porcukorral és a citromlével fehéredésig keverjük.
A gyümölcspéphez adjuk a reszelt citromhéjat, az ugyancsak áttört túrót, a
citromos tojáskrémet, a kemény habbá vert tojásfehérjéket és a felvert
tejszínt. Vékony falú fémedénybe öntjük, és a mélyhûtõben legalább 2 órán át
fagyasztjuk, 15-20 percenként erõteljesen megkeverjük. Közben megmossuk a
dinnyéket, félbevágjuk, magjaikat eltávolítjuk, szegélyüket éles késsel
kicakkozzuk, belsejüket kivájjuk (egyéb célra elhasználjuk), fóliába
csomagoljuk és hidegre tesszük. Tálaláskor a dinnyekelyhek aljából levágunk egy
vékony szeletkét, hogy ne billegjenek, arányosan elosztva 3-4 fagylaltgombócot
teszünk mindegyikbe és a félretett friss gyümölcsökkel, zsenge málna- vagy
ribizlilevélkékkel díszítjük.
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|
|