Grapple (Masterpiece, Takara):


Zseniális. Inferno bemutatásakor is rendkívül pozitív véleménnyel voltam, és nyilván már akkor lehetett tudni, hogy nincs messze MP Grapple sem. A figura újratervezése során nem fukarkodtak az egyes részek remoldolásával, számos panel változott, olyanok is, melyeknek alapvetõen nem kellett volna. A rendkívül ötletes átalakításon is módosítottak, így míg Infernonál a daruszerkezet teljes egészében a hátába kerül befordításra, itt egy része a lábak hátuljára kerül. Mindez úgy, hogy a daru szerkezete fel-le mozgatható, és teleszkópos is. Ezért mondom, hogy zseniális, igazi mérnöki bravúr, hiszen így a daru nem marad hátizsákként a háton, vagy nem kell leszedni az átalakítás során. Érték kritikák az arányai és a felületei / lábfestés hiánya miatt, de azt mondom, hogy talán a leg G1-esebb hangulatú MP figura, mely igaz mindkét változatára.

Az alt mód továbbra is licenszelt, így valódi makettként tükrözi a Michubishi Fuso T951-es teherautó formavilágát. Kapunk hozzá egy G1-es játék akkurátus króm, és egy egyszerûsített rajzfilm hû hûtõrácsot is. A daruszerkezet végére kerülhet kampó, és kétféle mozgatható markoló szerkezet.

A robot mód is kiemelkedõen jó, mind hangulat, mind pózolhatóság szempontjából. Kapunk hozzá összesen négy arc-verziót, két sisakot, ezeket a rajzfilm, illetve a G1 figura hûség jegyében. Jár hozzá egy csavarhúzó, egy puska, két (matt és króm) csuklóra szerelhetõ fúvóka, egy "Solar Power Tower" makett és a hozzá tartozó tervrajz is. Vitathatatlanul drága szett, de aki megengedheti magának a beszerzését, nem fog csalódni.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 10/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Dobozok:

Tartalom:

Kényelmes...:

Variációk:

Inferno és Grapple:

Méretarány:

Van egy izé... Solar Power Tower makettem...:

Alt móddal:

Grapple & Inferno:

A classics öntvénnyel (Hot Spot):

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Korábbi Masterpiece bemutatók:

Vissza