Slag (Movie- Studio Series '86, leader):


Már Grimlock érkezése után nemsokkal ismerté vált, hogy a Hasbro nem áll le a klasszikus formavilágú Dinobotok kiadásával és hogy Slag (bocs én nem Slug-ozok) lesz a következõ. Ha úhy vesszük, hiánypózló, hiszen ennyire eredeti karakter hû kiadás hivatalosan a G1 óta nem jelent meg. Az ûrt 3rd party-k bõven kitöltötték, de az általában más minõség és persze ár kategória. Az általános véleményem hasonló, mint Grimlock esetén. Az egésznek van egy kis bazári hangulata. Valahogy a mellkas mûanyag öntése / színe kicsit olyan Ikea, sõt inkább Pepco szappantartós. Máshol is érezhetõ az anyag tudatosság, de összességében hiánypótló, így érdemes beszerezni. A hozzá adott exo suit Daniel viszont úgy ahogy van szégyen. Nyilván nem várnék plexit és arcot, de legalább egy ezüst festést? Nem?
Az alt mód egy Triceratops, pontosan, ahogy kell. Az arányok, a formavilág, tulajdonképpen minden rendben van. Persze az üreges szarvak azért ütnek. Most tényleg nem lehetett még oda azt a pici mûanyagot? A hátsó lábak hátulról üregesek. Ezt a 3rd party-k már 10 éve is meg tudták oldani, pedig ott is egymásból fordultak ki a dino láb elemei.
Az átalakítása egyszerû, és tulajdonképpen újításokat is tartalmaz.
A robot mód is teljesen ok azzal együtt, amit leírtam. A pózolhatóság kiváló a mellkas színén kívül pedig a festési is ok, bár én jobb szeretem a figura hû sémát. Puskát kapunk hozzá, kardot sajnos nem.
Nem dícsértem agyon, de ezzel együtt is ok a figura. Mivel a Masterpece Dinobotokat már vagy 10 éve várjuk gõzerõvel, ajánlom beszerzésre.

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 7/10

Box art:

Egg-face:

Slag és Grimlock:

Slag-ok (Gigapower, G Creations):

Grimlock és Slag::

Slag-ok (Planet X, Fans Toys):

Méretarány:

Movie Studio Series bemutatók:

Vissza