



















|
Hozzávalók:
25 dkg csigatészta (vagy egyéb fajta, úgynevezett körettészta),
10 dkg gomba,
10 dkg párizsi,
10 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
2 tojás,
1 fej vöröshagyma,
1 evõkanál paradicsompüré,
1 evõkanál vegeta,
2 gerezd fokhagyma,
só ízlés szerint.
|
 |
A tésztát a szokásos módon, sós vízben megfõzzük, majd meleg vízzel leöblítjük,
és jól lecsöpögtetjük. Amíg a tészta fõ, a füstölt szalonnát nagyon apróra
összevágjuk, és a zsírját egy serpenyõben kevergetve, kiolvasztjuk. A
szalonnazsírra rátesszük a finomra aprított vöröshagymát, és üvegesre
fonnyasztjuk. Ezután megsózzuk, majd hozzáadjuk a közben megtisztított, és
finomra metélt gombát. Fedõ alatt, saját levében puhára pároljuk, ezután
zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott párizsit meg a
paradicsompürét, és együtt pirítjuk tovább néhány percig. A tûzrõl lehúzva
belekeverjük a zúzott fokhagymát és a tejfölt, végül pedig a habosra felvert
tojással vegyítjük össze. A tojásos mártásba beleforgatjuk a fõtt tésztát.
Kikent tepsibe öntjük, és az elõmelegített forró sütõbe toljuk. Addig sütjük
közepes lángon, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a
mártásból. Kockára vágva tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|