WebFazek Teszta Káposztás gombóc
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
50 dkg fehér fejes káposzta,
2 dl tejföl,
2 tojás,
3 szelet kenyér (15 dkg),
30-35 dkg finomliszt,
2 dl tej,
5 evõkanál olaj,
1 teáskanál kristálycukor,
1 teáskanál vágott petrezselyem,
1 púpozott teáskanál só, bors.

Elkeszites
A káposztát megtisztítjuk. Lereszeljük, megsózzuk, és összekeverve 10 percig hagyjuk állni. 3 evõkanál olajra tesszük a sós káposztát (nem kell kicsavarni), és befedve, saját levén üvegesre pároljuk. Ha levét elfõtte, rászórjuk a cukrot és a borsot, majd fedetlenül világosbarnára pirítjuk. Kihûtjük. Közben a kenyeret apró kockákra vágjuk, és 1 evõkanálnyi olajon pirosbarnára sütjük. A tejet még tûzforrón ráöntjük és összekeverjük. A tojásokat 1 dl vízzel és a kenyérkockák alatt lévõ tejjel elkeverjük, majd a lisztet hozzáadva galuskatésztává dolgozzuk. Ezután hozzáadjuk az áztatott kenyeret, a petrezselymet és a káposztát. Olyan sûrû masszává dolgozzuk össze, hogy formázható legyen. Bõ, sós vizet forralunk. Nedves kézzel nagy gombócokat formálunk a tésztából, és a lobogva forró vízbe óvatosan beleengedjük. Kb. 15 percig kis lángon fõzzük. Egy próbaképpen elvágott gombócról megállapíthatjuk, megfõtt-e. A leszûrt gombócokat a megmaradt olajjal elkevert tejfölre szedjük, és átforgatva, tejföllel lelocsolva tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997