WebFazek Teszta Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 csomag makaróni
3 evőkanál olaj
kis fej vöröshagyma
15-20 dkg darált hús (nagyon finom, pl. füstölt karajból)
1 doboz kínai gomba (szeletelve)
1 darabka zellergumó
1 szál sárgarépa
sajt
2 dl tejföl
3-4 dl száraz fehérbor
erős paprika
só, bors,
rozmaring
oregánó

Elkeszites
Olajon megpirítjuk a hagymát, majd a lereszelt sárgarépával, zellergumóval tovább pirítjuk, míg sárga színük nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a húst és a gombát és még mindig erős tűzön, kb. öt percig pirítjuk. Végezetül hozzáadjuk a fűszereket, a fehérbort, kb 6 dl vizet és a paradicsompürét. Fedő alatt lassú tűzön kb. 4 órát főzzük (vigyázzunk, hogy az elfőtt vizet néha pótoljuk). Az így elkészített mártásból teszünk az enyhén olajos vízben kifőtt makarónira, megszórjuk reszelt sajttal, és picit meglocsoljuk tejföllel.

A receptet Tarány Gábor küldte.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998