WebFazek Teszta Vargabéles
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 csomag réteslap,
10 dkg cérnametélt,
15 dkg tehéntúró,
8 dkg vaj vagy margarin,
2 tojás,
5 dkg mazsola,
ízlés szerint 2-3 evõkanál cukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 dl sûrû tejföl,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj.

Elkeszites
Elõször a tésztát a szokásos módon, forrásban lévõ sós vízben megfõzzük, majd meleg vízzel leöblítve, lecsöpögtetjük. Közben egy kis tepsit 2 dkg vajjal kikenünk, és a kibontott réteslap felével kibéleljük. A rétegek közé kevés olvasztott vajat kenünk. A tojásfehérjékbõl kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a villával áttört tehéntúrót, a tejfölt, és 4 dkg olvasztott, de már nem meleg vajat. A citromhéjjal, sóval és a vaníliás cukorral ízesítjük. A túrós masszát lazán összekeverjük a fõtt tésztával és a megmosott mazsolával. A bélelt tepsibe belesimítjuk, végül befedjük a megmaradt réteslappal. Tetejére rácsorgatjuk a megmaradt olvasztott vajat, és ez elõmelegített forró sütõben tûpróbáig sütjük. (Ha a teteje idõ elõtt nagyon barnulna, tegyünk rá egy alufólialapot.) A vargabélest a tepsiben hagyjuk kihûlni, és kockákra vágva, akár hidegen, akár melegen tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997