



















|
Hozzávalók:
1 csomag réteslap,
10 dkg cérnametélt,
15 dkg tehéntúró,
8 dkg vaj vagy margarin,
2 tojás,
5 dkg mazsola,
ízlés szerint 2-3 evõkanál cukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 dl sûrû tejföl,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj.
|
 |
Elõször a tésztát a szokásos módon, forrásban lévõ sós vízben megfõzzük, majd
meleg vízzel leöblítve, lecsöpögtetjük. Közben egy kis tepsit 2 dkg vajjal
kikenünk, és a kibontott réteslap felével kibéleljük. A rétegek közé kevés
olvasztott vajat kenünk. A tojásfehérjékbõl kemény habot verünk. A
tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a villával
áttört tehéntúrót, a tejfölt, és 4 dkg olvasztott, de már nem meleg vajat. A
citromhéjjal, sóval és a vaníliás cukorral ízesítjük. A túrós masszát lazán
összekeverjük a fõtt tésztával és a megmosott mazsolával. A bélelt tepsibe
belesimítjuk, végül befedjük a megmaradt réteslappal. Tetejére rácsorgatjuk a
megmaradt olvasztott vajat, és ez elõmelegített forró sütõben tûpróbáig sütjük.
(Ha a teteje idõ elõtt nagyon barnulna, tegyünk rá egy alufólialapot.) A
vargabélest a tepsiben hagyjuk kihûlni, és kockákra vágva, akár hidegen, akár
melegen tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|