



















|
Hozzávalók:
20 dkg vékony metélt (száraztészta),
3 közepes nagyságú alma,
15 dkg sárgabarack-lekvár,
2 tojás,
2 dl tejföl,
5 dkg vaj vagy margarin,
1 mokkáskanál õrölt fahéj,
ízlés szerint cukor (vagy méz),
a tészta fõzéséhez só,
a tepsi kenéséhez 2 dkg vaj és 1 evõkanál liszt.
|
 |
A tésztát a szokásos módon, forrásban lévõ sós vízbe téve megfõzzük, majd
melegen vízzel leöblítve, lecsöpögtetjük. Az olvasztott vajra téve alaposan
összekeverjük. Amíg a tészta fõ, az almákat megmossuk, meghámozzuk, és
kicsumázzuk, majd nagy lyukú reszelõn lereszeljük. A tojássárgákat 2 evõkanál
cukorral (vagy mézzel) kikeverjük. A felét félretesszük. A másik feléhez
fokozatosan hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt. A fahéjjal ízesítve ezután
belekeverjük a reszelt almát. (Az almát nem kell kicsavarni!) A fõtt tésztát
összekeverjük az almás masszával, és egy kikent, kisebb tepsibe simítjuk. A
tojások fehérjébõl kemény habot verünk, amit lazán összeforgatunk a tejföllel
és a félretett, tojássárgás cukorral. A tészta tetejére simítjuk a tejfölös
habot, és az elõmelegített forró sütõben közepes lángon 20-25 percig sütjük.
Kockákra vágva, nyers almaszeletekkel tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|