WebFazek Teszta Húsos palacsintatorta
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (4 személyre):
50g szalonna,
150g darált hús,
1 kis fej hagyma,
1 kis sárgarépa,
1 garezd fokhagyma,
1 csipet õrölt bazsalikom,
100g paradicsompüré,
só, bors,
100g mélyhûtött spenótpüré,
250g liszt,
4 tojás,
1/2 l tej,
2 evõkanál olaj,
50g parmezán sajt,
A besamelhez:
30g margarin, 30g liszt, 3 dl tej, 2 tojássárgája.

Elkeszites
A felkockázott húsos szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, a finomra vágott hagymát, sárgarépát és fokhagymát, a bazsalikomot, a paradicsompürét és 2 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk, fedõ alatt 1 órán át fõzzük. Közben a palacsintákhoz a spenótot hagyjuk felengedni, jól kinyomkodjuk. A lisztet simára keverjük a tojásokkal, 1 csipet sóval és a tejjel, fél óráig pihentetjük. A besamelhez: a margarinban világosra pirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, mérsékelt tûzön sûrûre fõzzük. Langyosra hûtjük, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a tojássárgákat. A palacsintatésztában eldolgozzuk az olajat és a spenótot, 12 palacsintát sütünk belõle. Egy kerek tûzálló tál aljára terítünk egy palacsintát, megkenjük besamellel, majd palacsinta - húsos ragu - reszelt sajt - palacsinta következik, a tetejére besamel és reszelt sajt kerüljön. Elõmelegített sütõben, mérsékelt tûznél (180 C) 40 percig, enyhe pirulásig sütjük. 5 percig pihentetjük, majd tortaszerûen szeleteljük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997