



















|
Hozzávalók (4 személyre):
50g szalonna,
150g darált hús,
1 kis fej hagyma,
1 kis sárgarépa,
1 garezd fokhagyma,
1 csipet õrölt bazsalikom,
100g paradicsompüré,
só, bors,
100g mélyhûtött spenótpüré,
250g liszt,
4 tojás,
1/2 l tej,
2 evõkanál olaj,
50g parmezán sajt,
A besamelhez:
30g margarin, 30g liszt, 3 dl tej, 2 tojássárgája.
|
 |
A felkockázott húsos szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, a finomra
vágott hagymát, sárgarépát és fokhagymát, a bazsalikomot, a paradicsompürét és
2 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk, fedõ alatt 1 órán át fõzzük. Közben a
palacsintákhoz a spenótot hagyjuk felengedni, jól kinyomkodjuk. A lisztet
simára keverjük a tojásokkal, 1 csipet sóval és a tejjel, fél óráig
pihentetjük. A besamelhez: a margarinban világosra pirítjuk a lisztet, simára
keverjük a tejjel, mérsékelt tûzön sûrûre fõzzük. Langyosra hûtjük, sózzuk,
borsozzuk, belekeverjük a tojássárgákat. A palacsintatésztában eldolgozzuk az
olajat és a spenótot, 12 palacsintát sütünk belõle. Egy kerek tûzálló tál
aljára terítünk egy palacsintát, megkenjük besamellel, majd palacsinta - húsos
ragu - reszelt sajt - palacsinta következik, a tetejére besamel és reszelt sajt
kerüljön. Elõmelegített sütõben, mérsékelt tûznél (180 C) 40 percig, enyhe
pirulásig sütjük. 5 percig pihentetjük, majd tortaszerûen szeleteljük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|