Hozzávalók: 0,5 kg alma
5 dkg darált mandula
1 evőkanál reszelt citromhéj
2 tojássárgája
1 tojás
10 dkg cukor
egy csipet só
5 dkg olvasztott vaj
25 dkg liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 csésze zsemlemorzsa
4 evőkanál cukor
egy kis porcukor
Az almát megtisztítjuk, négybe vágjuk, eltávolítjuk a csutkáját és kis kockára aprítjuk. A többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. Hidegvizes kézzel 3 cm átmérőjű gombócokat formálunk a tésztából. Egy szélesz lábasban kb. 6 cm vizet vorralunk. A gombócokat egyenként a vízbe helyezzük, és puhára főzzük. Szűrővel kiemeljük őket, és egy rácsra rakjuk. Zsemlemorzsát és cukrot pirítunk, majd megforgatjuk benne a gombócokat. Porcukrot szórunk a tetejére.