Hozzávalók:
25 dkg kockatészta,
40 dkg fehér fejes káposzta,
1/2 dl olaj,
2 evõkanál kristálycukor,
1 púpozott teáskanál só,
1 csapott mokkáskanál törött fekete
bors.
|
 |
A káposzta külsõ, fonnyadt leveleit lebontjuk, és a nagyon kemény torzsát
kivágjuk. Kis lyukú reszelõn lereszeljük. A káposzta leveles részét vagy nagyon
vékony csíkokra vágjuk, vagy ha ress, akkor azt is lereszeljük. A
káposztareszeléket megsózzuk, és jól összekeverjük. Lábosba tesszük. Ráöntjük
az olajat és fél dl vizet, ezután fedõ alatt addig pároljuk, amíg az összes
levét elfõvi, illetve a káposzta üvegessé nem válik. Ezután a kristálycukrot
rászórjuk, és kevergetve addig pirítjuk, amíg szép világosbarna nem lesz a
káposzta. Megkóstolva utánasózzuk, és borssal meghintjük. Még pirítjuk néhány
percig. Közben a tésztát 3 liternyi, sós, forrásban lévõ vízbe tesszük, amibe
egy teáskanálnyi olajat is kevertünk (hogy a tészta ne ragadjon össze). A
megfõtt tésztát leszûrjük, és a pirított káposztába keverjük. Tûzálló edénybe
öntjük a káposztás kockát, és néhány percre betoljuk az elõmelegített, forró
sütõbe. Éppen csak ressre pirítjuk a tetejét.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|