WebFazek Teszta Káposztás kocka
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
25 dkg kockatészta,
40 dkg fehér fejes káposzta,
1/2 dl olaj,
2 evõkanál kristálycukor,
1 púpozott teáskanál só,
1 csapott mokkáskanál
    törött fekete bors.

Elkeszites
A káposzta külsõ, fonnyadt leveleit lebontjuk, és a nagyon kemény torzsát kivágjuk. Kis lyukú reszelõn lereszeljük. A káposzta leveles részét vagy nagyon vékony csíkokra vágjuk, vagy ha ress, akkor azt is lereszeljük. A káposztareszeléket megsózzuk, és jól összekeverjük. Lábosba tesszük. Ráöntjük az olajat és fél dl vizet, ezután fedõ alatt addig pároljuk, amíg az összes levét elfõvi, illetve a káposzta üvegessé nem válik. Ezután a kristálycukrot rászórjuk, és kevergetve addig pirítjuk, amíg szép világosbarna nem lesz a káposzta. Megkóstolva utánasózzuk, és borssal meghintjük. Még pirítjuk néhány percig. Közben a tésztát 3 liternyi, sós, forrásban lévõ vízbe tesszük, amibe egy teáskanálnyi olajat is kevertünk (hogy a tészta ne ragadjon össze). A megfõtt tésztát leszûrjük, és a pirított káposztába keverjük. Tûzálló edénybe öntjük a káposztás kockát, és néhány percre betoljuk az elõmelegített, forró sütõbe. Éppen csak ressre pirítjuk a tetejét.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997