WebFazek Teszta Zöldséges zsemlegombóc
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
15-20 dkg liszt,
2 zsemle vagy 2 szelet kenyér,
3 közepes sárgarépa,
1 kisebb karalábé,
1 kicsi zellergumó,
1 kis fej vöröshagyma,
2 tojás,
2-2 1/2 dl tej,
4 evõkanál olaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál só,
1 késhegynyi törött fekete bors,
4 adag hamis vadasmártás.

Elkeszites
A zöldségeket megtisztítjuk, majd az almareszelõ durva fokán lereszeljük. A hagymát tisztítás után nagyon finomra metéljük. A zsemléket apró kockákra vágjuk, és 2 evõkanál olajon megpirítjuk. Még forrón ráöntjük a tejet, és jól összekeverjük. Mély tálban habosra keverjük a tojásokat, megsózzuk, megborsozzuk, és a megmosott, összevágott petrezselyemzöldet valamint a hagymát belekeverjük. Ezután hozzáadjuk a zsemlekockákat az áztató tejjel együtt, majd annyi lisztet keverünk bele, hogy a szokásos galuskatésztát kapjuk. Beletesszük a reszelt zöldséget, és jól összekeverjük. Sós vizet forralunk, és a nedves kézzel formált nagy gombócokat óvatosan beleeresztjük. Ügyeljünk arra, hogy a víz folyamatosan forrjon, különben a gombócok eláznak. 20 percig fõzzük, ezután leszûrjük, és a megmaradt olajra téve, melegen tartjuk. Tálaláskor ki-ki megöntözi az adagját a vadasmártással.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997