



















|
Hozzávalók:
15-20 dkg liszt,
2 zsemle vagy 2 szelet kenyér,
3 közepes sárgarépa,
1 kisebb karalábé,
1 kicsi zellergumó,
1 kis fej vöröshagyma,
2 tojás,
2-2 1/2 dl tej,
4 evõkanál olaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál só,
1 késhegynyi törött fekete bors,
4 adag hamis vadasmártás.
|
 |
A zöldségeket megtisztítjuk, majd az almareszelõ durva fokán lereszeljük. A
hagymát tisztítás után nagyon finomra metéljük. A zsemléket apró kockákra
vágjuk, és 2 evõkanál olajon megpirítjuk. Még forrón ráöntjük a tejet, és jól
összekeverjük. Mély tálban habosra keverjük a tojásokat, megsózzuk,
megborsozzuk, és a megmosott, összevágott petrezselyemzöldet valamint a hagymát
belekeverjük. Ezután hozzáadjuk a zsemlekockákat az áztató tejjel együtt, majd
annyi lisztet keverünk bele, hogy a szokásos galuskatésztát kapjuk. Beletesszük
a reszelt zöldséget, és jól összekeverjük. Sós vizet forralunk, és a nedves
kézzel formált nagy gombócokat óvatosan beleeresztjük. Ügyeljünk arra, hogy a
víz folyamatosan forrjon, különben a gombócok eláznak. 20 percig fõzzük, ezután
leszûrjük, és a megmaradt olajra téve, melegen tartjuk. Tálaláskor ki-ki
megöntözi az adagját a vadasmártással.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|