



















|
Hozzávalók:
35 dkg spagetti,
1 kis doboz paradicsompüré,
2 dl tej,
8 dkg reszelt füstölt sajt,
5 dkg füstölt szalonna,
3 evõkanál olaj,
1 gerezd fokhagyma,
1 evõkanál só,
kevés porcukor,
1 csapott mokkáskanál törött fekete bors.
|
 |
A spagettit a szokásos módon, forrásban lévõ sós vízbe téve megfõzzük, és forró
vízzel leöblítjük. A felforrósított olajjal összekeverjük, és melegen tartjuk.
Amíg a tészta fõ, elkészítjük a mártást: a füstölt szalonnát nagyon apróra
összevágjuk, és a zsírját kevergetve kisütjük. A szalonnazsíron néhány percig
pirítjuk a paradicsompürét, majd a tejjel felöntjük, és felforraljuk. Ezután
belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Sóval, borssal és
csipetnyi porcukorral fûszerezzük. A mártásba belekeverjük a reszelt sajt
felét, és a tûzrõl lehúzva addig keverjük, amíg a sajt láthatóan elolvad a
mártásban, ami ezáltal kissé besûrûsödik. A fõtt tésztát adagonként koszorú
alakban tányérokra halmozzuk, és a közepébe beleöntjük a mártást, amire
rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|