WebFazek Teszta Spagetti budai módra
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
35 dkg spagetti,
1 kis doboz paradicsompüré,
2 dl tej,
8 dkg reszelt füstölt sajt,
5 dkg füstölt szalonna,
3 evõkanál olaj,
1 gerezd fokhagyma,
1 evõkanál só,
kevés porcukor,
1 csapott mokkáskanál törött fekete bors.

Elkeszites
A spagettit a szokásos módon, forrásban lévõ sós vízbe téve megfõzzük, és forró vízzel leöblítjük. A felforrósított olajjal összekeverjük, és melegen tartjuk. Amíg a tészta fõ, elkészítjük a mártást: a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, és a zsírját kevergetve kisütjük. A szalonnazsíron néhány percig pirítjuk a paradicsompürét, majd a tejjel felöntjük, és felforraljuk. Ezután belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Sóval, borssal és csipetnyi porcukorral fûszerezzük. A mártásba belekeverjük a reszelt sajt felét, és a tûzrõl lehúzva addig keverjük, amíg a sajt láthatóan elolvad a mártásban, ami ezáltal kissé besûrûsödik. A fõtt tésztát adagonként koszorú alakban tányérokra halmozzuk, és a közepébe beleöntjük a mártást, amire rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997