WebFazek Teszta Krumplis tészta
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
50 dkg száraztészta (nagykocka vagy orsó)
0,7 dl étolaj
2 dl tejföl
só, bors, törött pirospaprika, víz a tészta kifőzéséhez

Elkeszites
A krumplit kockákra vágom, meghintem pirospaprikával és jól összekeverem. Egy nagy méretű (4-5 liter) teflon lábasba öntöm az olajat. Előmelegítem nagy lángon 1 percig, majd beleöntöm a megpaprikázott krumlit. A legnagyobb lángon, fakanállal kevergetve fedő nélkül sütöm addig, míg zsemlebarnára sül és levet nem ereszt. Ekkor megsózom, meghintem borssal, lefedem és kis lángon sütöm addíg, míg a kifőtt tészta is elkészül. A tésztát leszűrés után közvetlenül a krumplira öntöm és óvatosan megkeverem. Adagolás után tejföllel meghintem. Az előkészités után 30 perc alatt elkészíthető, nagyon olcsó, egyszerű étel. Mindenkinek ajánlom kipróbálását! Jó étvágyat hozzá!

A receptet Mátrai Tibor küldte.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998