WebFazek Teszta Mandulás palacsinta
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (6 személyre):
50g liszt,
1 tojás,
1,5 dl tej,
2 evõkanál olaj, só,
2 evõkanál szeletelt mandula,
A töltelékhez:
3 tojás,
25g cukor,
1 evõkanál liszt,
2 evõkanál õrölt mandula,
3/4 dl tej,
1 teáskanál mandulaeszencia,
Az öntethez:
250g málna,
6 evõkanál porcukor,
2 evõkanál pirított mandula.

Elkeszites
A lisztbõl, a tojásból, a tejbõl és a két evõkanál olajból palacsintatésztát keverünk, megsózzuk, 30 percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. Szétválasztjuk a tojássárgájákat a fehérjéktõl, a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az õrölt mandulát. A tejet majdnem forrásig melegítjük, majd óvatosan a tojásba csurgatjuk. Vízfürdõben krémmé sûrítjük. Hozzáadjuk a mandulaeszenciát és hûlni hagyjuk. Egy nagyobb serpenyõben olajat forrósítunk, a tésztába keverjük a fölszeletelt mandulát és 6 darab palacsintát sütünk a masszából. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, óvatosan a tojáskrémbe forgatjuk és a palacsintákra adagoljuk. A palacsintákat félbe hajtjuk és kivajazott sütõlemezre fektetjük. Elõmelegített sütõben 6-8 percig sütjük. Az öntethez a málnát a cukorral pépesre turmixoljuk (néhány szemet félreteszünk a díszítéshez). A palacsintákat porcukorral megszórjuk, a vékonyra szeletelt pirított mandulával és a málnaszemekkel díszítjük, az öntetet külön tálkában kínáljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997