



















|
Hozzávalók (6 személyre):
50g liszt,
1 tojás,
1,5 dl tej,
2 evõkanál olaj, só,
2 evõkanál szeletelt mandula,
A töltelékhez:
3 tojás,
25g cukor,
1 evõkanál liszt,
2 evõkanál õrölt mandula,
3/4 dl tej,
1 teáskanál mandulaeszencia,
Az öntethez:
250g málna,
6 evõkanál porcukor,
2 evõkanál pirított mandula.
|
 |
A lisztbõl, a tojásból, a tejbõl és a két evõkanál olajból palacsintatésztát
keverünk, megsózzuk, 30 percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük a
tölteléket. Szétválasztjuk a tojássárgájákat a fehérjéktõl, a tojássárgáját a
cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az õrölt mandulát. A tejet majdnem
forrásig melegítjük, majd óvatosan a tojásba csurgatjuk. Vízfürdõben krémmé
sûrítjük. Hozzáadjuk a mandulaeszenciát és hûlni hagyjuk. Egy nagyobb
serpenyõben olajat forrósítunk, a tésztába keverjük a fölszeletelt mandulát és
6 darab palacsintát sütünk a masszából. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,
óvatosan a tojáskrémbe forgatjuk és a palacsintákra adagoljuk. A palacsintákat
félbe hajtjuk és kivajazott sütõlemezre fektetjük. Elõmelegített sütõben 6-8
percig sütjük. Az öntethez a málnát a cukorral pépesre turmixoljuk (néhány
szemet félreteszünk a díszítéshez). A palacsintákat porcukorral megszórjuk, a
vékonyra szeletelt pirított mandulával és a málnaszemekkel díszítjük, az
öntetet külön tálkában kínáljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|