



















|
Hozzávalók:
25 dkg tarhonya,
20 dkg fõtt füstölt sonka,
25 dkg kifejtett zöldborsó,
1/2 doboz konzerv csemegekukorica,
1 fej vöröshagyma,
3 evõkanál olaj,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
1 tyúkhúsleveskocka,
1/2 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.
|
 |
A hagymát megtisztítjuk, majd négybe vágjuk. A felforrósított olajon addig
pirítjuk a tarhonyát, amíg világosbarna nem lesz. Akkor a tûzrõl félrehúzzuk,
és belekeverjük a pirospaprikát, majd azonnal annyi vizet öntünk rá, hogy az a
tarhonyát két ujjnyival lepje el. Beletesszük a húsleveskockát, meghintjük a
törött borssal, és kevés sóval fûszerezzük. A tûzre visszatéve 25 percig
forraljuk kis lángon. Közben a sonkát nagy lyukú darálón ledaráljuk, vagy
nagyon apróra összevágjuk. Ha a párolási idõ letelt, a tarhonyára öntjük a
sonkakockákat, a zöldborsót és a kukoricát (utóbbit levével együtt). Jól
összekeverjük, és még egyszer felforralva, befedve fõzzük 5 percig. Ezután
ugyancsak befedve hagyjuk állni további 15 percig, addigra az összes levét
beszívja. Tálalás elõtt felkeverjük, és salátával kínáljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|