



















|
Hozzávalók (4 személyre):
1 evõkanál margarin,
1 kis fej hagyma,
100g fõtt sonka,
150g gomba,
150g zöldborsó (tisztított),
250g paradicsom,
só, bors,
1 mokkáskanál szárított
borsikafû,
400g spagetti,
50g reszelt parmezán sajt.
|
 |
A margarinban megfonnyasztjuk az apróra felkockázott hagymát, rádobjuk a vékony
csíkokra vágott sonkát és a megtisztított, felszeletelt gombát, 2 percig erõs
tûzön pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót és a leforrázott, meghámozott
felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a borsikafûvel
ízesítjük, és fedõ alatt 20 percig, puhára pároljuk. Közben enyhén sós vízben
kifõzzük a tésztát, leszûrjük, meglocsoljuk az olajjal, összekeverjük, egy
nagyobb tálba vagy 4 mélytányérba csúsztatjuk. A tetejére vagy mellé szedjük a
zöldborsós ragut és forrón tálaljuk. A reszelt sajtot külön adjuk hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|