WebFazek Teszta Gombás-zöldborsós spagetti
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (4 személyre):
1 evõkanál margarin,
1 kis fej hagyma,
100g fõtt sonka,
150g gomba,
150g zöldborsó (tisztított),
250g paradicsom,
só, bors,
1 mokkáskanál szárított borsikafû,
400g spagetti,
50g reszelt parmezán sajt.

Elkeszites
A margarinban megfonnyasztjuk az apróra felkockázott hagymát, rádobjuk a vékony csíkokra vágott sonkát és a megtisztított, felszeletelt gombát, 2 percig erõs tûzön pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót és a leforrázott, meghámozott felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a borsikafûvel ízesítjük, és fedõ alatt 20 percig, puhára pároljuk. Közben enyhén sós vízben kifõzzük a tésztát, leszûrjük, meglocsoljuk az olajjal, összekeverjük, egy nagyobb tálba vagy 4 mélytányérba csúsztatjuk. A tetejére vagy mellé szedjük a zöldborsós ragut és forrón tálaljuk. A reszelt sajtot külön adjuk hozzá.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997