



















|
Hozzávalók (4 személyre):
300g makaróni (4-5 centiméteres),
50g fõtt, füstölt marhanyelv,
10 fekete olajbogyó,
80g zsíros lágy saj (pl. brie sajt vagy juhtúró),
1 tojás,
80g mozarella sajt,
1 csipet szurokfû (oreganó),
vaj, só, bors.
|
 |
Lobogva forró sós vízben kifõzzük a tésztát. Leszûrjük, és azonnal
összekeverjük 20g vajjal. Az olajbogyót kimagozzuk, nagyobb darabokra aprítjuk.
A marhanyelvet csíkokra vágjuk, a sajtot apró kockákra. Mindezeket a tésztába
keverjük, megsózzuk, hozzáadunk egy csipet frissen õrölt borsot, oreganóval
fûszerezzük. Egy tojást egy csipet sóval felverünk, és a tésztába forgatjuk. A
mozzarella sajtot kockákra vágjuk. A tésztát vajjal kikent, magas falú tûzálló
tálba borítjuk, rászórjuk a mozzarella kockákat. Elõmelegített sütõben kb. 10
percig sütjük, amíg a sajt ráolvad és a teteje egy kicsit megpirul.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|