WebFazek Teszta Sült makaróni
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (4 személyre):
300g makaróni (4-5 centiméteres),
50g fõtt, füstölt marhanyelv,
10 fekete olajbogyó,
80g zsíros lágy saj
     (pl. brie sajt vagy juhtúró),
1 tojás,
80g mozarella sajt,
1 csipet szurokfû (oreganó),
vaj, só, bors.

Elkeszites
Lobogva forró sós vízben kifõzzük a tésztát. Leszûrjük, és azonnal összekeverjük 20g vajjal. Az olajbogyót kimagozzuk, nagyobb darabokra aprítjuk. A marhanyelvet csíkokra vágjuk, a sajtot apró kockákra. Mindezeket a tésztába keverjük, megsózzuk, hozzáadunk egy csipet frissen õrölt borsot, oreganóval fûszerezzük. Egy tojást egy csipet sóval felverünk, és a tésztába forgatjuk. A mozzarella sajtot kockákra vágjuk. A tésztát vajjal kikent, magas falú tûzálló tálba borítjuk, rászórjuk a mozzarella kockákat. Elõmelegített sütõben kb. 10 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad és a teteje egy kicsit megpirul.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997