



















|
Hozzávalók:
1 töltetlen, készen vásárolt vékony piskóta rolád (vagy 4 tojásból sütött),
3 savanykás alma,
1 tojás,
20 dkg sárgabarack-lekvár,
1 evõkanál édes piskótamorzsa (vagy zsemlemorzsa),
csipetnyi só,
ha nem elég édes a lekvár nagyon kevés porcukor.
|
 |
A sütõt begyújtjuk, és teljes lángon 10 percig elõmelegítjük. Ezután a
tölteléket elkészítjük: az almákat megmossuk, meghámozzuk és kicsumázzuk, majd
az almareszelõ legdurvább fokán lereszeljük. Azonnal összekeverjük a csak
gyengén felvert tojással és a sárgabaracklekvárral. Megsózzuk (esetleg
megcukrozzuk), és annyi piskóta- (vagy zsemle-) morzsát keverünk hozzá, hogy a
töltelék kenhetõ legyen. Az óvatosan széthajtogatott piskótarolád teljes
felületét bekenjük az almás töltelékkel, majd szorosan összecsavarjuk.
Alufóliába becsomagoljuk, és sütõlemezre rakjuk. Az elõmelegített forró sütõbe
toljuk, és közepes lángon 10 percig sütjük. (A fóliaburok megakadályozza, hogy
a tészta elégjen vagy kiszáradjon, viszont a töltelék megsül.) A roládot a
sütõbõl kivesszük, és a fóliában hagyjuk kihûlni, csak ezután csomagoljuk ki.
Ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|