



















|
Hozzávalók:
8-10 db megsütött palacsinta,
3 evõkanál sárgabarack-lekvár,
3 evõkanál darált dió,
3 evõkanál darált mák,
15 dkg tehéntúró,
2 dl kefír,
2 evõkanál mazsola,
1 tojás,
ízlés szerint cukor vagy méz,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
csipetnyi só.
|
 |
A diót és a mákot külön-külön kevés cukorral vagy mézzel és egy csipetnyi sóval
összekeverjük. Ha szükséges, a lekvárt egy-két teáskanál vízzel kenhetõre
keverjük. A túrót áttörjük, és két teáskanál tejföllel összekeverjük. Cukorral
és reszlet citromhéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk a megmosott, leszárazott
mazsolát. Elõkészítünk egy kerek, lehetõleg kapcsos tortaformát vagy tûzálló
tálat. Egy palacsintát beleteszünk. Vékonyan bekenjük a cukros dióval, majd
ráborítunk egy újabb palacsintát. Ezt mákkal kenjük be. Erre ismét palacsinta
kerül, amelyet lekvárral kenünk meg. Az újabb palacsintarétegre mazsolás túrót
kenünk, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg csak el nem fogynak a
hozzávalók. A tetejére palacsintának kell kerülnie, amelyet leöntünk a tojással
elkevert, kissé megédesített kefírrel. A tortát az elõmelegített forró sütõbe
toljuk, és közepes lángon 15-20 percig sütjük. A sütõbõl kivéve még forrón
cikkekre szeleteljük, úgy, ahogy a tortát szokás.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|