WebFazek Teszta Palacsintatorta
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
8-10 db megsütött palacsinta,
3 evõkanál sárgabarack-lekvár,
3 evõkanál darált dió,
3 evõkanál darált mák,
15 dkg tehéntúró,
2 dl kefír,
2 evõkanál mazsola,
1 tojás,
ízlés szerint cukor vagy méz,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
csipetnyi só.

Elkeszites
A diót és a mákot külön-külön kevés cukorral vagy mézzel és egy csipetnyi sóval összekeverjük. Ha szükséges, a lekvárt egy-két teáskanál vízzel kenhetõre keverjük. A túrót áttörjük, és két teáskanál tejföllel összekeverjük. Cukorral és reszlet citromhéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk a megmosott, leszárazott mazsolát. Elõkészítünk egy kerek, lehetõleg kapcsos tortaformát vagy tûzálló tálat. Egy palacsintát beleteszünk. Vékonyan bekenjük a cukros dióval, majd ráborítunk egy újabb palacsintát. Ezt mákkal kenjük be. Erre ismét palacsinta kerül, amelyet lekvárral kenünk meg. Az újabb palacsintarétegre mazsolás túrót kenünk, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg csak el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére palacsintának kell kerülnie, amelyet leöntünk a tojással elkevert, kissé megédesített kefírrel. A tortát az elõmelegített forró sütõbe toljuk, és közepes lángon 15-20 percig sütjük. A sütõbõl kivéve még forrón cikkekre szeleteljük, úgy, ahogy a tortát szokás.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997