



















|
Hozzávalók (4 személyre):
1 doboz canelloni (tészta),
300g tehéntúró,
300g spenót,
50g fõtt sonka,
50g reszelt sajt (pl. parmezán),
A besamelhez:
diónyi vaj,
1 púpozott evõkanál
liszt,
2 dl tej,
petrezselyem, szerecsendió, só, bors.
|
 |
A spenótot megtisztítjuk és közepes lángon fõzni kezdjük. Hozzáadunk egy diónyi
vajat, megsózzuk. Kb. 10 perc múlva hozzáadjuk a villával összetört túrót, 2
kanál reszelt sajtot, egy kevés õrölt szerecsendiót, ízlés szerint sózzuk,
borsozzuk. Elkészítjük a besamelt: diónyi vajon megfuttatjuk a lisztet,
fölengedjük a tejjel és állandóan kevergetve besûrítjük. A cannellonikat
megtöltjük a spenóttal, egy szögletes tûzálló tálba fektetjük, ráöntjük a
besamelt, a tetejére szórjuk a sonkát, 180 Celsius-ra elõmelegített sütõben kb.
20 percig sütjük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|