WebFazek Teszta Spenótos cannelloni
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (4 személyre):
1 doboz canelloni (tészta),
300g tehéntúró,
300g spenót,
50g fõtt sonka,
50g reszelt sajt (pl. parmezán),
A besamelhez:
diónyi vaj,
1 púpozott evõkanál liszt,
2 dl tej,
petrezselyem, szerecsendió, só, bors.

Elkeszites
A spenótot megtisztítjuk és közepes lángon fõzni kezdjük. Hozzáadunk egy diónyi vajat, megsózzuk. Kb. 10 perc múlva hozzáadjuk a villával összetört túrót, 2 kanál reszelt sajtot, egy kevés õrölt szerecsendiót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Elkészítjük a besamelt: diónyi vajon megfuttatjuk a lisztet, fölengedjük a tejjel és állandóan kevergetve besûrítjük. A cannellonikat megtöltjük a spenóttal, egy szögletes tûzálló tálba fektetjük, ráöntjük a besamelt, a tetejére szórjuk a sonkát, 180 Celsius-ra elõmelegített sütõben kb. 20 percig sütjük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997