



















|
Hozzávalók (2 szemlyre):
1/2 zacskó (125g) szárított ravioli,
10 dkg fõtt, füstölt sonka,
10 dkg mirelit zöldborsó,
10 dkg csiperkegomba,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 dl tejszín,
1/2 csokor metélõhagyma,
2 evõkanál vaj vagy margarin,
só, fehér bors.
|
 |
Kb. 5 dl sós vizet jénai vagy kerámiatálba öntünk, és mikrohullámú készülékben
lefedve, 600 watton 7 perc alatt felforraljuk. Hozzáadjuk a raviolit meg 1
evõkanál vajat vagy margarint, és ugyanazzal a teljesítménnyel további 10-12
percig fõzzük. A tésztát leszûrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. A megtisztított
fokhagymát összezúzzuk. Mindkettõt jénai vagy kerámiatálba tesszük, és a
maradék zsiradékkal együtt 600 watton 1 percig pároljuk. A gombát
megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyan felszeleteljük, a párolt hagymafélékhez
adjuk, majd változatlan teljesítménnyel további 1 percig fõzzük. A füstölt
sonkát kockára vágjuk, és a fagyasztott zöldborsóval együtt a hagymás gombához
adjuk. Felöntjük a tejszínnel, sóval és õrölt borssal ízesítjük, majd 600
watton 2 percig pároljuk. Hozzáadjuk a raviolit, összekeverjük a mártással, és
600 watton 1 perc alatt összemelegítjük.
A metélõhagymát megmossuk, felaprítjuk, és meghintjük vele a tejszínmártásos
tésztát. Reszelt sajtot (például goudát) kínálunk mellé.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|