WebFazek Teszta Ravioli tejszínmártásban
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (2 szemlyre):
1/2 zacskó (125g) szárított ravioli,
10 dkg fõtt, füstölt sonka,
10 dkg mirelit zöldborsó,
10 dkg csiperkegomba,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 dl tejszín,
1/2 csokor metélõhagyma,
2 evõkanál vaj vagy margarin,
só, fehér bors.

Elkeszites
Kb. 5 dl sós vizet jénai vagy kerámiatálba öntünk, és mikrohullámú készülékben lefedve, 600 watton 7 perc alatt felforraljuk. Hozzáadjuk a raviolit meg 1 evõkanál vajat vagy margarint, és ugyanazzal a teljesítménnyel további 10-12 percig fõzzük. A tésztát leszûrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. A megtisztított fokhagymát összezúzzuk. Mindkettõt jénai vagy kerámiatálba tesszük, és a maradék zsiradékkal együtt 600 watton 1 percig pároljuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyan felszeleteljük, a párolt hagymafélékhez adjuk, majd változatlan teljesítménnyel további 1 percig fõzzük. A füstölt sonkát kockára vágjuk, és a fagyasztott zöldborsóval együtt a hagymás gombához adjuk. Felöntjük a tejszínnel, sóval és õrölt borssal ízesítjük, majd 600 watton 2 percig pároljuk. Hozzáadjuk a raviolit, összekeverjük a mártással, és 600 watton 1 perc alatt összemelegítjük. A metélõhagymát megmossuk, felaprítjuk, és meghintjük vele a tejszínmártásos tésztát. Reszelt sajtot (például goudát) kínálunk mellé.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997