WebFazek Teszta Almás palacsinta
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
2 tojás,
15-20 dkg finomliszt,
2 dl tej,
1-2 dl szódavíz,
1/2 dl olaj,
2 nagy savanykás alma,
1 evõkanál porcukor,
1 evõkanál citromlé,
2 dl tejföl,
1 mokkáskanál, õrölt fahéj,
1 mokkáskanál só,
1 késhegynyi õrölt szegfûszeg.

Elkeszites
A tojásokat habosra felverjük a tejjel és az olajjal, majd hozzáadjuk a lisztet. Megsózzuk és belekeverjük a fahéjat, valamint a szegfûszeget. Ezután annyi szódavízzel hígítjuk, hogy a szokásos sûrûségû palacsintamasszát kapjuk. (Akkor jó, ha tejfölként folyik.) Az egyik almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és az almareszelõ durva fokán lereszeljük. Az almareszeléket azonnal belekeverjük a tésztamasszába. Csak az elsõ palacsinta sütése elõtt kikent palacsintasütõben kissé vastagabb palacsintákat sütünk belõle. A palacsintákat négyrét hajtjuk és tûzálló tálra rakjuk. A megmaradt almát ugyancsak meghámozzuk, kicsumázzuk és a felét nagyon vékony szeletkékre vagy csíkokra aprítjuk. A másik felét a citromlével együtt turmixpohárba tesszük és péppé zúzzuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot és a tejfölt. Az almás tejfölbe beletesszük az almaszeletkéket és a palacsinták tetejére öntjük. Néhány percre betesszük az elõmelegített forró sütõbe. Éppen csak átmelegítjük, pirítani nem szabad.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997