



















|
Hozzávalók:
2 tojás,
15-20 dkg finomliszt,
2 dl tej,
1-2 dl szódavíz,
1/2 dl olaj,
2 nagy savanykás alma,
1 evõkanál porcukor,
1 evõkanál citromlé,
2 dl tejföl,
1 mokkáskanál, õrölt fahéj,
1 mokkáskanál só,
1 késhegynyi õrölt szegfûszeg.
|
 |
A tojásokat habosra felverjük a tejjel és az olajjal, majd hozzáadjuk a
lisztet. Megsózzuk és belekeverjük a fahéjat, valamint a szegfûszeget. Ezután
annyi szódavízzel hígítjuk, hogy a szokásos sûrûségû palacsintamasszát kapjuk.
(Akkor jó, ha tejfölként folyik.) Az egyik almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és
az almareszelõ durva fokán lereszeljük. Az almareszeléket azonnal belekeverjük
a tésztamasszába. Csak az elsõ palacsinta sütése elõtt kikent palacsintasütõben
kissé vastagabb palacsintákat sütünk belõle. A palacsintákat négyrét hajtjuk és
tûzálló tálra rakjuk. A megmaradt almát ugyancsak meghámozzuk, kicsumázzuk és a
felét nagyon vékony szeletkékre vagy csíkokra aprítjuk. A másik felét a
citromlével együtt turmixpohárba tesszük és péppé zúzzuk. Ezután hozzáadjuk a
cukrot és a tejfölt. Az almás tejfölbe beletesszük az almaszeletkéket és a
palacsinták tetejére öntjük. Néhány percre betesszük az elõmelegített forró
sütõbe. Éppen csak átmelegítjük, pirítani nem szabad.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|