WebFazek Teszta Töltött metélt
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
25 dkg metélt száraztészta,
30 dkg gomba,
4 dl tejföl,
5 dkg füstölt szalonna,
3 tojás,
2 evõkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 evõkanál finomliszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál Vegeta,
1 csapott mokkáskanál törött bors,
ízlés szerint só;
a tepsihez 2 dkg margarin és 2 evõkanál zsemlemorzsa.

Elkeszites
A tésztát apróra törjük, és a szokásos módon, sós, forrásban lévõ vízben megfõzzük. 2 evõkanál olajjal összekevert 1 dl tejfölre szedjük, és melegen tartjuk. Közben a megtisztított gombát felszeleteljük, a hagymát hámozás után finomra vágjuk, a petrezselyemzöldet úgyszintén. Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát, és megfonnyasztjuk. Megsózzuk, rátesszük a gombát és meghintjük a borssal, valamint a Vegetával. Fedõ alatt, saját levében, idõnként megkeverve, puhára pároljuk. A lisztet simára keverjük 1 dl vízzel és 1 dl tejföllel, majd a gombára öntve, kevergetés közben jól kiforraljuk. A tûzrõl félrehúzva, beleszórjuk a petrezselymet, és ha már nem nagyon forró, egy felvert tojást is belekeverünk. Kisebb tepsit vajjal bekenünk, és zsemlemorzsával beszórunk. A tészta felét beleterítjük, erre pedig rákenjük a gombás masszát. Végül a megmaradt tésztával betakarjuk. A tejfölt simára keverjük a felvert tojásokkal, és ráöntjük a tetejére. 10 percig várakozunk, addig a tejfölös öntetet jól beszívja. Elõmelegített forró sütõbe toljuk, és 25 percig közepes lángon pirítjuk. Kockákra vágva tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997