



















|
Hozzávalók:
25 dkg metélt száraztészta,
30 dkg gomba,
4 dl tejföl,
5 dkg füstölt szalonna,
3 tojás,
2 evõkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 evõkanál finomliszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál Vegeta,
1 csapott mokkáskanál törött bors,
ízlés szerint só;
a tepsihez 2 dkg margarin és 2 evõkanál zsemlemorzsa.
|
 |
A tésztát apróra törjük, és a szokásos módon, sós, forrásban lévõ vízben
megfõzzük. 2 evõkanál olajjal összekevert 1 dl tejfölre szedjük, és melegen
tartjuk. Közben a megtisztított gombát felszeleteljük, a hagymát hámozás után
finomra vágjuk, a petrezselyemzöldet úgyszintén. Az apró kockákra vágott
szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát, és megfonnyasztjuk.
Megsózzuk, rátesszük a gombát és meghintjük a borssal, valamint a Vegetával.
Fedõ alatt, saját levében, idõnként megkeverve, puhára pároljuk. A lisztet
simára keverjük 1 dl vízzel és 1 dl tejföllel, majd a gombára öntve,
kevergetés közben jól kiforraljuk. A tûzrõl félrehúzva, beleszórjuk a
petrezselymet, és ha már nem nagyon forró, egy felvert tojást is belekeverünk.
Kisebb tepsit vajjal bekenünk, és zsemlemorzsával beszórunk. A tészta felét
beleterítjük, erre pedig rákenjük a gombás masszát. Végül a megmaradt tésztával
betakarjuk. A tejfölt simára keverjük a felvert tojásokkal, és ráöntjük a
tetejére. 10 percig várakozunk, addig a tejfölös öntetet jól beszívja.
Elõmelegített forró sütõbe toljuk, és 25 percig közepes lángon pirítjuk.
Kockákra vágva tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|