WebFazek Teszta Zöldséges tészta
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (4 személyre):
320g száraztészta (fodros metélt),
200g zöldbab,
150g spárga
    (konzerv, de el is maradhat),
1 póréhagyma,
250g gomba,
1 szárzeller,
zöldségleves,
petrezselyem,
metélõhagyma,
5 evõkanál olaj,
50g reszelt sajt (pl. ementáli vagy parmezán),
só.

Elkeszites
A megtisztított zöldbabot egy kevés olajon megpároljuk. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt póréhagymát, a sárgarépát, a gombát és a szárzellert. Megsózzuk, megszórjuk a petrezselyemmel és a metélõhagymával (egy részét félreteszünk a tálaláshoz). A spárgát leszûrjük és kisebb darabokra vágjuk. A zöldségeket egy nagyobb serpenyõbe tesszük, hozzáadunk 2 kanál olajat, 1 dl zöldséglevest, és 5 percig közepes lángon fõzzük. Közben lobogva forró sós vízben kifõzzük a tésztát, majd szûrõkanálban lecsöpögtetjük és hozzáadjuk a zöldséghez. A reszelt sajtot összekeverjük 1 kanál olajjal, 2 kanál zöldséglevessel és a maradék fûszernövényekkel, majd a tésztába forgatjuk. Azonnal tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997