



















|
Hozzávalók (4 személyre):
320g száraztészta (fodros metélt),
200g zöldbab,
150g spárga (konzerv, de el is maradhat),
1 póréhagyma,
250g gomba,
1 szárzeller,
zöldségleves,
petrezselyem,
metélõhagyma,
5 evõkanál olaj,
50g reszelt sajt (pl. ementáli vagy parmezán),
só.
|
 |
A megtisztított zöldbabot egy kevés olajon megpároljuk. Amikor félig megpuhult,
hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt póréhagymát, a sárgarépát, a gombát és
a szárzellert. Megsózzuk, megszórjuk a petrezselyemmel és a metélõhagymával (egy
részét félreteszünk a tálaláshoz). A spárgát leszûrjük és kisebb darabokra
vágjuk. A zöldségeket egy nagyobb serpenyõbe tesszük, hozzáadunk 2 kanál
olajat, 1 dl zöldséglevest, és 5 percig közepes lángon fõzzük. Közben lobogva
forró sós vízben kifõzzük a tésztát, majd szûrõkanálban lecsöpögtetjük és
hozzáadjuk a zöldséghez. A reszelt sajtot összekeverjük 1 kanál olajjal, 2
kanál zöldséglevessel és a maradék fûszernövényekkel, majd a tésztába
forgatjuk. Azonnal tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|