WebFazek Teszta Káposztás palacsinta
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
40 dkg fehér fejes káposzta,
2 dl tejföl,
20-25 dkg liszt,
2-3 dl szódavíz,
5 dkg reszelt füstölt sajt,
2 tojás,
1 dl tej,
1 dl olaj,
1 teáskanál cukor,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkeszites
A káposztát tisztítás után az almareszelõ durva fokán lereszeljük. Két evõkanálnyi olajon, sóval, borssal, 10 percig pároljuk fedõ alatt, saját levében, majd fedetlenül, kevergetve, világosbarnára pirítjuk. Közben meghintjük a cukorral. Hagyjuk, hogy kihûljön. A palacsintatésztához a tojásokat a tejjel habosra felverjük, ezután apránként hozzáadjuk a lisztet és annyi szódavizet, hogy a szokásos palacsintamassza legyen belõle. Megsózzuk, fél dl olajat belekeverünk, végül a pirított, de már egészen kihûlt káposztát is hozzáadjuk. A masszát 10 percig hagyjuk állni, azalatt a benne lévõ liszt kissé megduzzad. Palacsintasütõt vagy teflonserpenyõt felforrósítunk (nem kell olajat tenni bele, mert a palacsintában bõven van) és a szokásos módon kis palacsintákat sütünk belõle. A megsült palacsintákat egyenként megkenjük kevés tejföllel, és meghintjük kevés reszelt sajttal, majd szorosan összecsavarva, szögletes tepsibe tesszük. A megmaradt sajtot összekeverjük a megmaradt tejföllel és rákenjük a tetejére. Elõmelegített forró sütõbe toljuk néhány percre, de nem szabad nagyon megpirítani, mert kiszárad és az égett sajttól megkeseredik.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997