



















|
Hozzávalók:
25 dkg spagetti,
1 kis doboz füstölt hal (sprotni vagy bückling),
2 db húsos zöldpaprika,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evõkanál tejföl,
1 evõkanál só,
1/2 mokkáskanál törött fekete bors,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
2 evõkanál olaj.
|
 |
A tésztát a szokásos módon, forrásban lévõ sós vízbe téve megfõzzük, majd egy
evõkanál olajjal elkevert tejfölre tesszük, és jól összekeverjük. Befedve
melegen tartjuk. Míg a tészta fõ, elkészítjük a szardíniás ragut. A füstölt
halat levétõl lecsöpögtetjük. A kis halakat óvatosan szétszedjük, és aparóra
vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és az ereit is kiszedjük. Egészen
kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítjuk. A
halolajat serpenyõbe öntjük, és addig forraljuk, amíg az összes víz elpárolog
belõle, s csak a tiszta olaj marad a serpenyõben. Erre rászórjuk a hagymát, és
folytonosan kevergetve üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a zöldpaprikakockákat,
és megsózzuk, megborsozzuk. A citromhéjjal is ízesítjük. Fedõ alatt addig
pároljuk, amíg a paprika üvegessé válik. Ezután a tûzrõl félrehúzzuk,
belekeverjük a halat, és a ragut a melegen tartott spagetti tetejére öntjük.
(Össze is lehet a tésztával keverni, csak a hal ekkor péppé válik benne.)
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|