WebFazek Teszta Szardíniás spagetti
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
25 dkg spagetti,
1 kis doboz füstölt hal
    (sprotni vagy bückling),
2 db húsos zöldpaprika,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evõkanál tejföl,
1 evõkanál só,
1/2 mokkáskanál törött fekete bors,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
2 evõkanál olaj.

Elkeszites
A tésztát a szokásos módon, forrásban lévõ sós vízbe téve megfõzzük, majd egy evõkanál olajjal elkevert tejfölre tesszük, és jól összekeverjük. Befedve melegen tartjuk. Míg a tészta fõ, elkészítjük a szardíniás ragut. A füstölt halat levétõl lecsöpögtetjük. A kis halakat óvatosan szétszedjük, és aparóra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és az ereit is kiszedjük. Egészen kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítjuk. A halolajat serpenyõbe öntjük, és addig forraljuk, amíg az összes víz elpárolog belõle, s csak a tiszta olaj marad a serpenyõben. Erre rászórjuk a hagymát, és folytonosan kevergetve üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a zöldpaprikakockákat, és megsózzuk, megborsozzuk. A citromhéjjal is ízesítjük. Fedõ alatt addig pároljuk, amíg a paprika üvegessé válik. Ezután a tûzrõl félrehúzzuk, belekeverjük a halat, és a ragut a melegen tartott spagetti tetejére öntjük. (Össze is lehet a tésztával keverni, csak a hal ekkor péppé válik benne.)


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997