Barricade (Movie Masterpiece, Hasbro):


Az elsõ élõszereplõs film kiadásának 10. évfordulójára a Hasbro belekezdett a Movie Masterpeice szériába. Eddig is adtak ki MP filmes figurákat, de azok leader öntvények prémium festésû változatai voltak. Itt teljesen új MP öntvényekrõl van szó.

Barricade a harmadik a sorban. Nem kevés figurát kapott eddig sem, melyek alt mód szempontjából mind rendben voltak (mint általában a filmes járgányok), a robot mód azonban már nem volt az igazi. Talán a Human Alliance verzió volt eddig a legjobb (bakker, most látom, hogy még nem volt bemutatóm róla), de ott is megvoltak a kompromisszumok. Az autó mód természetesen rendben van, licenszelt Ford Mustang Saleen rendõrautó. Méretre a deluxe és a HA között helyezkedik el, viszont a fém alkatrészek miatt meglepõen nehéz a mérethez képest.A festése természetesen tökéletes.

Az átalakítása meglehetõsen bonyolult, viszont nagyon ötletes megoldásokat is tartalmaz. Még akár hátulról is megtekinthetjük a figurát, úgy sem gáz (17. kép).

A robot mód nagyon jól sikerült. Persze azoknak fog tetszeni, akiknek a files karakterek bejönnek, nekik viszont joggal. Pont olyan, amilyennek lennie kell. Stabil és nagyon jól pózolható. A feje is nagyon kidolgozott, a szája nyitható. Frenzy nem jár hozzá, illetve így a mellkasba helyezés lehetõsége sem adott. Pluszban kapunk hozzá egy kézi cséphadarót (illetve egy kis áttetszõ állványt is hozzá), amit a kezére pattinthatunk. Igaz kisebb cséphadaróval, de ezt a HA verzió integráltan tudta (nagyon ötletes módon).

Összességében nagyon rendben van ez a figura. Mondjuk Barricade remek filmes "modell" és most végre sikerült ezt teljesen kihasználni.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 8/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 10/10

Doboz és tartalma:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Korábbi Masterpiece bemutatók:

 

 

Vissza