WebFazek Leves Lebbencsleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
5 dkg lebbencs- (tépett csusza) tészta,
50 dkg burgonya,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
1 cikk zeller,
5 dkg füstölt szalonna,
1 evõkanál olaj,
1 evõkanál piros fûszerpaprika,
ízlés szerint só,
csipetnyi törött bors.

Elkeszites
A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és zsírját fazékban kiolvasztjuk. Rátesszük a finomra vagdalt hagymát, majd üvegesre pirítjuk. Ezután a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és rögtön felöntjük 2 evõkanál vízzel. A tûzre visszatéve beletesszük a kis kockákra vágott zöldséget és a burgonyát. Néhány percig kevergetve pirítjuk, ezután megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük bõ másfél liternyi vízzel. Fedõ alatt felforraljuk, és fõzni kezdjük. Közben egy serpenyõben, a felforrósított olajon, folytonos keverés közben világosbarnára pirítjuk a tésztát, majd beletesszük a levesbe. Ismét felforralva a fedõt levesszük (a tészta miatt kifutna), és kis lángon addig fõzzük, amíg a tészta is, a zöldség is, és a burgonya is megpuhul. (Nyáron még egy-két zöldpaprika és paradicsom is belekerülhet.)


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997