



















|
Hozzávalók:
5 dkg lebbencs- (tépett csusza) tészta,
50 dkg burgonya,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
1 cikk zeller,
5 dkg füstölt szalonna,
1 evõkanál olaj,
1 evõkanál piros fûszerpaprika,
ízlés szerint só,
csipetnyi törött bors.
|
 |
A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és zsírját fazékban
kiolvasztjuk. Rátesszük a finomra vagdalt hagymát, majd üvegesre pirítjuk.
Ezután a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és rögtön felöntjük 2
evõkanál vízzel. A tûzre visszatéve beletesszük a kis kockákra vágott zöldséget
és a burgonyát. Néhány percig kevergetve pirítjuk, ezután megsózzuk,
megborsozzuk, és felöntjük bõ másfél liternyi vízzel. Fedõ alatt felforraljuk,
és fõzni kezdjük. Közben egy serpenyõben, a felforrósított olajon, folytonos
keverés közben világosbarnára pirítjuk a tésztát, majd beletesszük a levesbe.
Ismét felforralva a fedõt levesszük (a tészta miatt kifutna), és kis lángon
addig fõzzük, amíg a tészta is, a zöldség is, és a burgonya is megpuhul.
(Nyáron még egy-két zöldpaprika és paradicsom is belekerülhet.)
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|