WebFazek Leves Vadászleves rókagombával
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
25 dkg rókagomba
5 dkg húsos szalonna
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
3/4 l húsleves
1/8 l sherry
1/8 l tejföl
1 csipet cayenne-i bors
ízlés szerint só és bors
1 csomag metélőhagyma

Elkeszites
A rőkagombát csepegtessük le szőrőn. A szalonnát és a meghámozott hagymát nagyon apróra vágjuk fel. A vajat közepes hőmérsékleten felhevítjük, a gombát megforgatjuk benne, majd addig sütjük, amíg illata nem lesz. Ekkor vegyük ki. A hagymákat és a szalonnát kissé pirítsuk meg vajban, szórjunk rá lisztet, és ezt is pirítsuk meg. A gomba levét, a húslevest és a sherryt öntsük össze, jól keverjük el, és forraljuk fel. A gombát, a tejfölt adjuk hozzá, és rövid ideig forraljuk. Kóstoljuk meg és ízesítsük a levest, majd tálaláskor finom metélőhagymával szórjuk meg.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998