Hozzávalók:
25 dkg rókagomba
5 dkg húsos szalonna
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
3/4 l húsleves
1/8 l sherry
1/8 l tejföl
1 csipet cayenne-i bors
ízlés szerint só és bors
1 csomag metélőhagyma
|
 |
A rőkagombát csepegtessük le szőrőn. A szalonnát és a meghámozott hagymát nagyon apróra vágjuk fel. A vajat közepes hőmérsékleten felhevítjük, a gombát megforgatjuk benne, majd addig sütjük, amíg illata nem lesz. Ekkor vegyük ki. A hagymákat és a szalonnát kissé pirítsuk meg vajban, szórjunk rá lisztet, és ezt is pirítsuk meg. A gomba levét, a húslevest és a sherryt öntsük össze, jól keverjük el, és forraljuk fel. A gombát, a tejfölt adjuk hozzá, és rövid ideig forraljuk. Kóstoljuk meg és ízesítsük a levest, majd tálaláskor finom metélőhagymával szórjuk meg.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|