



















|
Hozzávalók:
3 közepes narancs,
2 dl tejszín,
1/2 dl narancsszörp,
1 dl száraz fehér bor,
1 evõkanál finomliszt,
2 kockacukor,
1 késhegynyi õrölt szegfûszeg,
1 mokkáskanál só.
|
 |
A narancsokat forró vízben megmossuk, majd az egyiknek a héját a kockacukorral
ledörzsöljük. A narancsolajos cukrot kis fazékba rakjuk. Ráöntjük a
narancsszörpöt és 3 dl vizet. Beleszórjuk a sót és a szegfûszeget, ezután
felforraljuk. Közben a narancsokat meghámozzuk. Kettõt közülük karikákra
vágunk, a karikákat pedig kis kockákra aprítjuk. Kicsurgó levét felfogjuk, és a
harmadik narancs kipréselt levével együtt a narancsleveshez öntjük. A
narancskockák felét is a leveshez tesszük. A tejszínben simára keverjük a
lisztet, majd a forrásban lévõ levest behabarjuk vele. Legalább 5 percig
forraljuk, közben folyamatosan kevergetjük, végül a bort is hozzáöntjük. Már
csak egy pillantig forraljuk. Tálalás elõtt a megmaradt narancskockákat leveses
csészékben elosztjuk, és a forró levest rámerjük. A csészék oldalára vagy az
alátétre díszítésképpen tehetünk egy-egy karika narancsot vagy darabka
narancshéjat.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|