WebFazek Leves Boros narancskrémleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
3 közepes narancs,
2 dl tejszín,
1/2 dl narancsszörp,
1 dl száraz fehér bor,
1 evõkanál finomliszt,
2 kockacukor,
1 késhegynyi õrölt szegfûszeg,
1 mokkáskanál só.

Elkeszites
A narancsokat forró vízben megmossuk, majd az egyiknek a héját a kockacukorral ledörzsöljük. A narancsolajos cukrot kis fazékba rakjuk. Ráöntjük a narancsszörpöt és 3 dl vizet. Beleszórjuk a sót és a szegfûszeget, ezután felforraljuk. Közben a narancsokat meghámozzuk. Kettõt közülük karikákra vágunk, a karikákat pedig kis kockákra aprítjuk. Kicsurgó levét felfogjuk, és a harmadik narancs kipréselt levével együtt a narancsleveshez öntjük. A narancskockák felét is a leveshez tesszük. A tejszínben simára keverjük a lisztet, majd a forrásban lévõ levest behabarjuk vele. Legalább 5 percig forraljuk, közben folyamatosan kevergetjük, végül a bort is hozzáöntjük. Már csak egy pillantig forraljuk. Tálalás elõtt a megmaradt narancskockákat leveses csészékben elosztjuk, és a forró levest rámerjük. A csészék oldalára vagy az alátétre díszítésképpen tehetünk egy-egy karika narancsot vagy darabka narancshéjat.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997