



















|
Hozzávalók:
25 dkg nagyszemû tarka bab,
25 dkg vegyes leveszöldség,
1-1 cikk zeller és karalábé,
1 fej vöröshagyma,
1-1 paradicsom és zöldpaprika,
1 evõkanál piros fûszerpaprika,
2 dl tejföl,
1 evõkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 evõkanál olaj,
1 púpozott teáskanál só,
a galuskához: 1 tojás, 2 evõkanál liszt.
|
 |
A megmosott babot kuktafazékba rakjuk, és 1 liter vizet ráöntve, majdnem puhára
fõzzük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, és egyforma kis hasábokra vágjuk.
Egy serpenyõben az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, és a tûzrõl
lehúzva, belekeverjük a pirospaprikát. Ezután hozzáadjuk a karikára vágott
zöldpaprikát és az összes zöldséget. Megsózzuk, és fedõ alatt néhány percig
pároljuk, majd hozzáadjuk a babhoz. Együtt készre fõzzük. Mielõtt egészen
megpuhulnának a levesbe valók, beletesszük a felkarikázott paradicsomot és a
finomra metélt petrezselyemzöldet is. A tejfölt 1/2 dl vízzel és a liszttel
simára keverjük, és behabarjuk vele a levest. Jól kiforraljuk, közben
néhányszor megkeverjük. A galuskához a tojást kissé felverjük, és a liszttel
összekeverve, mokkáskanállal beleszaggatjuk a forrásban lévõ levesbe.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|