WebFazek Leves Zöldséges bableves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
25 dkg nagyszemû tarka bab,
25 dkg vegyes leveszöldség,
1-1 cikk zeller és karalábé,
1 fej vöröshagyma,
1-1 paradicsom és zöldpaprika,
1 evõkanál piros fûszerpaprika,
2 dl tejföl,
1 evõkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 evõkanál olaj,
1 púpozott teáskanál só,
a galuskához: 1 tojás, 2 evõkanál liszt.

Elkeszites
A megmosott babot kuktafazékba rakjuk, és 1 liter vizet ráöntve, majdnem puhára fõzzük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, és egyforma kis hasábokra vágjuk. Egy serpenyõben az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, és a tûzrõl lehúzva, belekeverjük a pirospaprikát. Ezután hozzáadjuk a karikára vágott zöldpaprikát és az összes zöldséget. Megsózzuk, és fedõ alatt néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a babhoz. Együtt készre fõzzük. Mielõtt egészen megpuhulnának a levesbe valók, beletesszük a felkarikázott paradicsomot és a finomra metélt petrezselyemzöldet is. A tejfölt 1/2 dl vízzel és a liszttel simára keverjük, és behabarjuk vele a levest. Jól kiforraljuk, közben néhányszor megkeverjük. A galuskához a tojást kissé felverjük, és a liszttel összekeverve, mokkáskanállal beleszaggatjuk a forrásban lévõ levesbe.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997