



















|
Hozzávalók:
20 dkg száraz bab,
10 dkg lángolt kolbász,
1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evõkanál tárkonyecet,
1 dl tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál liszt,
1 csokor tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkony),
1 húsleveskocka,
1 mokkáskanálnyi cukor,
kevés só.
|
 |
Elõzõ este a babot megmossuk, majd annyi vízbe, amennyi jól ellepi, beáztatjuk.
Másnap az áztatóvizet leöntjük, és kuktafazékban, szûk másfél liternyi friss
vízben feltesszük fõni. 35-40 percig fõzzük. Közben a zöldségeket megmossuk,
letisztítjuk, vékonyka kis hasábokra vágjuk, a kolbász bõrét lehúzzuk és
felkarikázzuk, a lisztet 1 dl vízben a tejföllel simára keverjük, a
vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra metéljük, a fokhagymát összezúzzuk.
A fõtt babhoz hozzátesszük a zöldséget, a hagymát, a kolbászt, a fokhagymát, és
még annyi ideig fõzzük, amíg az összes belevaló megpuhul. Beletesszük a
húsleveskockát és gyengén megsózzuk. (Vigyázat, a kolbász és a húsleveskocka is
sós!) A tárkonyecettel, kevés cukorral és a tárkonnyal ízesítjük, majd
beleöntjük a tejfölös-lisztes habarékot. Folytonos keverés közben jól
kiforraljuk. Tálaláskor külön is tehetünk rá egy kevés tejfölt.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|