WebFazek Leves Májgombócleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
25 dkg vegyes leveszöldség,
1 kis doboz marhamájkrém,
1 tojás,
fél dl tej,
1 evõkanál zabpehely,
2 dl kefír,
2 evõkanál olaj,
1 evõkanál liszt,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál majoránna,
só, bors ízlés szerint.

Elkeszites
Elõször a gombócmasszát készítjük el: a tojást a tejjel habosra keverjük, hozzáadjuk a majoránnát, a sót, a borsot és a fele apróra vágott petrezselyemzöldet, majd belekeverjük a zabpelyhet, valamint a dobozból kiszedett, villával összetört májkrémet. 15 percen keresztül pihentetjük. Közben a zöldséget megtisztítjuk, vékonyka hasábokra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. A tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 1 liter vizet. Megsózzuk, megborsozzuk, belekeverjük az összezúzott fokhagymát, és felforraljuk. 10 percig fõzzük, ezután a májas masszát nedves kézzel egészen apró gombócokra formálva, a forrásban lévõ levesbe beletesszük. Tovább fõzzük még 10 percig, addigra a gombócok is megfõnek. Végül a kefírben elkeverünk fél dl vizet valamint a lisztet, és behabarjuk vele a levest. Jól kiforraljuk, és a megmaradt petrezselyemzöldet is belekeverve, azonnal lehúzzuk a tûzrõl. Befedve hagyjuk állni néhány percig, csak azután tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997