



















|
Hozzávalók:
25 dkg vegyes leveszöldség,
1 kis doboz marhamájkrém,
1 tojás,
fél dl tej,
1 evõkanál zabpehely,
2 dl kefír,
2 evõkanál olaj,
1 evõkanál liszt,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál majoránna,
só, bors ízlés szerint.
|
 |
Elõször a gombócmasszát készítjük el: a tojást a tejjel habosra keverjük,
hozzáadjuk a majoránnát, a sót, a borsot és a fele apróra vágott
petrezselyemzöldet, majd belekeverjük a zabpelyhet, valamint a dobozból
kiszedett, villával összetört májkrémet. 15 percen keresztül pihentetjük. Közben
a zöldséget megtisztítjuk, vékonyka hasábokra vágjuk, és az olajon megpirítjuk.
A tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 1 liter
vizet. Megsózzuk, megborsozzuk, belekeverjük az összezúzott fokhagymát, és
felforraljuk. 10 percig fõzzük, ezután a májas masszát nedves kézzel egészen
apró gombócokra formálva, a forrásban lévõ levesbe beletesszük. Tovább fõzzük
még 10 percig, addigra a gombócok is megfõnek. Végül a kefírben elkeverünk fél
dl vizet valamint a lisztet, és behabarjuk vele a levest. Jól kiforraljuk, és a
megmaradt petrezselyemzöldet is belekeverve, azonnal lehúzzuk a tûzrõl. Befedve
hagyjuk állni néhány percig, csak azután tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|