Hozzávalók:
2 dl ecetes-tormás céklasaláta levével együtt,
5 dl kefír vagy joghurt,
5 dkg nagyon finomra darált dió,
1 közepes nagyságú alma,
1 csokor petrezselyemzöld,
ízlés szerint cukor és só.
|
 |
A céklasalátát leszûrjük, majd turmixgép poharába rakjuk. Hozzátesszük a
meghámozott, kicsumázott és darabokra vágott almát. Annyi céklalevet öntünk rá,
amennyi éppen ellepi, és addig keverjük, amíg az egész sûrû péppé nem válik.
Ezután fokozatosan hozzátöltjük a többi céklalevet és a kefírt. Ismét
összekeverjük, végül beleszórjuk a finomra metélt petrezselyemzöld és a dió
felét. A habos, sûrû levest megkóstoljuk, és ízlés szerint kevés cukorral,
valamint sóval ízesítjük. Tálalás elõtt a levesescsészékbe néhány jégkockát
teszünk, erre kanalazzuk rá a levest. Végül meghintjük a megmaradt
petrezselyemzölddel és a dióval. (Aki kevésbé savanykásan, kevésbé pikánsan
szereti, a fele kefír helyett tejjel turmixolja össze a céklasalátát.)
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|