WebFazek Leves Reform céklaleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
félliteres üveg ecetes céklasaláta,
2 tojás,
5 dl tej,
1 evõkanál Vegeta,
1 evõkanál korpás liszt,
ízlés szerint 1-2 evõkanál méz,
csipetnyi só.

Elkeszites
A céklasalátát tásztaszûrõbe öntjük, és a levét teljesen lecsöpögtetjük. A céklát tetszés szerint feldaraboljuk (csíkokra vagy kis kockákra, esetleg lereszelve, aszerint, hogy a cékla milyen nagyságú szeletekben került az üvegbe). A tejet 1 dl kivételével lábosba öntjük, hozzáöntünk 3 dl vizet és még annyi céklalevet, hogy kellemesen pikáns legyen. Felforraljuk, beleszórjuk a Vegetát, és ha szükséges, még kevés sóval ízesítjük. Ezután öntjük bele a feldarabolt céklát, és az elõzõleg a megmaradt liszttel simára kevert tejet. Folytonosan kis lángon kevergetve, legalább 5 percig forraljuk, csak ezután ízesítjük a mézzel. Amíg a leves fõ, a tojásokat keményre fõzzük. Hideg vízzel lehûtve meghámozzuk, és vékony gerezdekre vágva, mindenki tányérjában elosztjuk. A forró levet rámerjük. (Nyers céklával is készíthetõ, de kissé másképpen: a megmosott és meghámozott céklát reszelõn lereszeljük, majd forrásban lévõ félliternyi tejjel leöntve, puhára fõzzük. Az edényt nem szabad letakarni, mert a tej könnyen kifuthat! Ezután a már leírt módon készítjük tovább, és a kész levest kevés almaecettel vagy citromlével ízesítjük.)


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997