WebFazek Leves Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
6-800 g sovány, csontos nyers
    sertéscsülök,
150 g fejtőbab,
100 g lebbencs - vagy csuszatészta,
1 nagy fej hagyma,
100 g sárgarépa,
50 g zeller,
300 g burgonya,
2 gerezd fokhagyma,
2 húsleveskocka,
só, szemes bors, snidling.

Elkeszites
A megtisztított csülköt 2 l hideg vízben főzni tesszük, ha a víz felforrt,hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott hagymát, teatojásba zárva néhány szem borsot és fokhagymát, kissé megsózzuk és puhára főzzük. Kiemeljük a csülköt a levéből, azon melegében kicsontozzuk, a húst apró kockákra vágjuk , és félretesszük. a csülökléhez hozzáadjuk a leveskockát, az apróra vágott sárgarépát, zellert és burgonyát, valamint a babot, és fedő alatt, lassú forralással csaknem puhára főzzük. A levesbe dobjuk a széttört tésztát, ha az is majdnem puha, visszatesszük a húskockákat, és készre főzzük. Ha szükséges, utánnasózzuk, a teatojást eltávolítjuk, és vágott snidlinggel megszórva forrón tálaljuk.

Megjegyzés: készíthetjük szárazbabból is (fele mennyiség elegendő): ezt célszerű előző este beáztatni, majd másnap egy kevés sós vízben, 1 babérlevél és 1 gerezd fokhagyma hozzáadásával külön megfőzni és a levével együtt a kész leveshez adni. Tálalhatjuk 1-2 evőkanál tejfölalapra is. A tészta mennyiségét tetszésünk szerint határozzuk meg, tápláló, laktató, szinte egytálétel.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998