WebFazek Leves Szoljanka
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
40 dkg savanyú káposzta
8 dkg füstölt szalonna
5 dkg vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyemgyökér
15 dkg zellergumó
5 dkg gomba
10 dkg ecetes uborka
Javasolt folyadékmennyiség (felére beforralva) 5 l

1 dl fehérbor
5 dkg paradicsompüré
1 dkg só
0,5 dkg törött bors
1 dkg fokhagyma
3 dkg kapribogyó
2 db babérlevél
1 db citrom
3 dl tejföl
30 dkg virsli


Elkeszites
A savanyú káposztát megkóstoljuk és ha szükséges, kissé átmossuk, majd átvágjuk. Az apró kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, lepirítjuk. Hozzáadjuk a metéltre vágott vegyes zöldséget, a szeletelt gombát, a savanyú káposztát, a metéltre vágott uborkát. Lassan pároljuk, majd zúzott fokhagymát, kapribogyót, olajbogyót, babérlevelet, néhány citromszeletet teszünk bele.

Vízzel fölengedjük, uborkalevet adunk hozzá, és lassan fõzzük. Közben virslit karikákra vágunk, és a leveshez adjuk. A kész levest elõmelegített tálalótálba merjük, egy kanál tejfölt adunk még hozzá. A szoljanka-leves virsli helyett készülhet még szárnyassal vagy hallal is.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997