WebFazek Leves Kelkáposztaleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kis fej kelkáposzta fele,
25 dkg burgonya,
1 dl tejföl,
1 evõkanál liszt,
1 kis fej vöröshagyma,
2 húsleveskocka,
2 evõkanál olaj,
1 késhegynyi törött köménymag,
1 csokor zellerlevél (vagy 1 teáskanál szárított zeller),
2 kisebb paradicsom (vagy 1 evõkanál paradicsompüré),
1 késhegynyi törött fekete bors, kevés só.

Elkeszites
A letisztított kelkáposztát éles késsel nagyon vékony csíkokra vágjuk, a burgonyát meghámozva, vékony hasábokra aprítjuk. A megmosott zellerlevelet finomra metéljük, a megtisztított vöröshagymát úgyszintén. A felforrósított olajon néhány percig pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a kelcsíkokat, és fedõ alatt addig pirítjuk tovább, amíg összeesik. Ezután hozzáadjuk a burgonyát, rászórjuk a borsot, valamint a köménymagot, és ráöntünk bõ egyliternyi vizet. Beletesszük a húsleveskockákat, és felforralva, 20 percig fõzzük. Közben a tejfölt és 1/2 dl vizet simára keverünk a liszttel, majd a már megfõtt levest behabarjuk vele. Ezután beleszórjuk a zellerlevelet, és megkóstolva - ha szükséges - megsózzuk. Kevergetve jól kiforraljuk, végül beletesszük a megmosott, és nagyon apró kockákra aprított paradicsomot is. Végül már csak egyet forralunk rajta. A tûzrõl lehúzva 10 percig hagyjuk befedve állni, csak azután tálalajuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997