



















|
Hozzávalók:
1 kis fej kelkáposzta fele,
25 dkg burgonya,
1 dl tejföl,
1 evõkanál liszt,
1 kis fej vöröshagyma,
2 húsleveskocka,
2 evõkanál olaj,
1 késhegynyi törött köménymag,
1 csokor zellerlevél (vagy 1 teáskanál szárított zeller),
2 kisebb paradicsom (vagy 1 evõkanál
paradicsompüré),
1 késhegynyi törött fekete bors, kevés só.
|
 |
A letisztított kelkáposztát éles késsel nagyon vékony csíkokra vágjuk, a
burgonyát meghámozva, vékony hasábokra aprítjuk. A megmosott zellerlevelet
finomra metéljük, a megtisztított vöröshagymát úgyszintén. A felforrósított
olajon néhány percig pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a kelcsíkokat, és fedõ
alatt addig pirítjuk tovább, amíg összeesik. Ezután hozzáadjuk a burgonyát,
rászórjuk a borsot, valamint a köménymagot, és ráöntünk bõ egyliternyi vizet.
Beletesszük a húsleveskockákat, és felforralva, 20 percig fõzzük. Közben a
tejfölt és 1/2 dl vizet simára keverünk a liszttel, majd a már megfõtt levest
behabarjuk vele. Ezután beleszórjuk a zellerlevelet, és megkóstolva - ha
szükséges - megsózzuk. Kevergetve jól kiforraljuk, végül beletesszük a
megmosott, és nagyon apró kockákra aprított paradicsomot is. Végül már csak
egyet forralunk rajta. A tûzrõl lehúzva 10 percig hagyjuk befedve állni, csak
azután tálalajuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|