WebFazek Leves Citromos kacsaaprólék-leves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kacsaaprólék,
1 csokor leveszöldség,
1 citrom,
2 dl tejföl,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 kis fej vöröshagyma,
2 evõkanál olaj,
1 púpozott teáskanál finomliszt,
ízlés szerint só és törött bors,
1 mokkáskanál majoranna,
csipetnyi cukor.

Elkeszites
A megmosott, letisztított kacsaaprólékot darabjaira vágjuk. A zöldséget megtisztítjuk, megmossuk és hasábokra metéljük, a citrom sárga héját nagyon vékonyan lehámozzuk és felcsíkozzuk. Leveses fazékba öntjük az olajat, rátesszük a finomra aprított vöröshagymát, majd egy-két percig pirítva, rálocsolunk 2 evõkanál vizet. Felforrósítjuk, rátesszük a húsdarabokat, amit hirtelen, erõs lángon, minden oldalán átpirítunk. Ezután felöntjük bõ másfél liternyi vízzel, és felforraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, beleteszünk 1 teáskanálnyi citromhéjcsíkot, és kis lángon addig fõzzük, amíg a habját egészen elfõvi. Csak ekkor tesszük bele a zöldséget, és egészen puhára fõzzük. Közben beleszórjuk a majorannát és a nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet. A lisztet a tejföllel és a citrom kicsavart levével simára keverjük, majd a megfõtt levest behabarjuk. Kevergetve felforraljuk, végül csipetnyi cukorral ízesítjük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997