



















|
Hozzávalók:
1 kacsaaprólék,
1 csokor leveszöldség,
1 citrom,
2 dl tejföl,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 kis fej vöröshagyma,
2 evõkanál olaj,
1 púpozott teáskanál finomliszt,
ízlés szerint só és törött bors,
1 mokkáskanál majoranna,
csipetnyi cukor.
|
 |
A megmosott, letisztított kacsaaprólékot darabjaira vágjuk. A zöldséget
megtisztítjuk, megmossuk és hasábokra metéljük, a citrom sárga héját nagyon
vékonyan lehámozzuk és felcsíkozzuk. Leveses fazékba öntjük az olajat,
rátesszük a finomra aprított vöröshagymát, majd egy-két percig pirítva,
rálocsolunk 2 evõkanál vizet. Felforrósítjuk, rátesszük a húsdarabokat, amit
hirtelen, erõs lángon, minden oldalán átpirítunk. Ezután felöntjük bõ másfél
liternyi vízzel, és felforraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, beleteszünk 1
teáskanálnyi citromhéjcsíkot, és kis lángon addig fõzzük, amíg a habját egészen
elfõvi. Csak ekkor tesszük bele a zöldséget, és egészen puhára fõzzük. Közben
beleszórjuk a majorannát és a nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet. A
lisztet a tejföllel és a citrom kicsavart levével simára keverjük, majd a
megfõtt levest behabarjuk. Kevergetve felforraljuk, végül csipetnyi cukorral
ízesítjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|