WebFazek Leves Citromos tojásleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
2 tojás,
1 dl tejföl,
3 evõkanál olaj,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
1 púpozott evõkanál finomliszt,
1 evõkanál ételízesítõ por,
1 evõkanál piros fûszerpaprika,
1 babérlevél,
szárított petrezselyem,
1 csapott mokkáskanál törött bors,
ízlés szerint kevés cukor.

Elkeszites
Levesesfazékban felforrósítjuk az olajat, és rászórjuk a lisztet. Folyamatosan kevergetve majdnem barnára pirítjuk, ezután lehúzzuk a tûzrõl, és a pirospaprikát gyorsan belekeverjük. Azonnal ráöntünk 2 dl hideg vizet, és simára keverjük, majd a tûzre visszatéve, ugyancsak kevergetve, folyamatosan ráöntünk még 8 dl vizet. Beleszórjuk az ételízesítõt, a petrezselyem felét, a reszelt citromhéjat, a törött borsot és a babérlevelet, majd felforralva 10 percig fõzzük. Közben a tojásokat habosra verjük a tejföllel. A forrásban lévõ levesbe lassan belecsorgatjuk a tejfölös tojást, közben kevergetjük. Egy-két percnyi forralás után beleszórjuk a megmaradt petrezselyemzöldet, végül belecsavarjuk a citromlevet. Megkóstolva, kevés cukorral és - ha szükséges - sóval ízesítjük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997