



















|
Hozzávalók:
2 tojás,
1 dl tejföl,
3 evõkanál olaj,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
1 púpozott evõkanál finomliszt,
1 evõkanál ételízesítõ por,
1 evõkanál piros fûszerpaprika,
1 babérlevél,
szárított petrezselyem,
1 csapott mokkáskanál törött bors,
ízlés szerint kevés cukor.
|
 |
Levesesfazékban felforrósítjuk az olajat, és rászórjuk a lisztet. Folyamatosan
kevergetve majdnem barnára pirítjuk, ezután lehúzzuk a tûzrõl, és a
pirospaprikát gyorsan belekeverjük. Azonnal ráöntünk 2 dl hideg vizet, és
simára keverjük, majd a tûzre visszatéve, ugyancsak kevergetve, folyamatosan
ráöntünk még 8 dl vizet. Beleszórjuk az ételízesítõt, a petrezselyem felét, a
reszelt citromhéjat, a törött borsot és a babérlevelet, majd felforralva 10
percig fõzzük. Közben a tojásokat habosra verjük a tejföllel. A forrásban lévõ
levesbe lassan belecsorgatjuk a tejfölös tojást, közben kevergetjük. Egy-két
percnyi forralás után beleszórjuk a megmaradt petrezselyemzöldet, végül
belecsavarjuk a citromlevet. Megkóstolva, kevés cukorral és - ha szükséges -
sóval ízesítjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|