



















|
Hozzávalók:
25 dkg sertéslapocka,
40 dkg zöldbab (mirelit),
25 dkg burgonya,
2 dl tejföl,
2 evõkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 evõkanál finomliszt,
1 evõkanál Vegeta,
1 babérlevél,
1 teáskanál szárított kapor,
ízlés szerint törött bors,
csipetnyi cukor.
|
 |
A megmosott és leszárított húst kis kockákra vágjuk. A felforrósított olajon
üvegesre pirítjuk a meghámozott és finomra aprított vöröshagymát, majd a
húskockákat rátéve, folytonosan kevergetve, fehéredésig pirítjuk. Ezután
ráöntünk 1,2 liter vizet, beleszórjuk a Vegetát, beletesszük a babérlevelet, és
felforralva majdnem puhára fõzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk, kis kockákra
vágjuk, a zöldbabot pedig 2-3 centis darabokra aprítjuk. A majdnem megpuhult
húshoz mindkettõt hozzáadjuk. A tejfölt elkeverjük 1/2 dl vízzel, majd simára
keverjük benne a lisztet. Ha a burgonya és zöldbab is megpuhult, a levest
behabarjuk a lisztes tejföllel. Kevergetve 5 percig forraljuk, ezután
beleszórjuk a kaprot és a borsot, valamint csipetnyi cukorral is ízesítjük. A
babérlevelet eldobjuk, és a levest utánasózzuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|