WebFazek Leves Húsos zöldbableves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
25 dkg sertéslapocka,
40 dkg zöldbab (mirelit),
25 dkg burgonya,
2 dl tejföl,
2 evõkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 evõkanál finomliszt,
1 evõkanál Vegeta,
1 babérlevél,
1 teáskanál szárított kapor,
ízlés szerint törött bors,
csipetnyi cukor.

Elkeszites
A megmosott és leszárított húst kis kockákra vágjuk. A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a meghámozott és finomra aprított vöröshagymát, majd a húskockákat rátéve, folytonosan kevergetve, fehéredésig pirítjuk. Ezután ráöntünk 1,2 liter vizet, beleszórjuk a Vegetát, beletesszük a babérlevelet, és felforralva majdnem puhára fõzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a zöldbabot pedig 2-3 centis darabokra aprítjuk. A majdnem megpuhult húshoz mindkettõt hozzáadjuk. A tejfölt elkeverjük 1/2 dl vízzel, majd simára keverjük benne a lisztet. Ha a burgonya és zöldbab is megpuhult, a levest behabarjuk a lisztes tejföllel. Kevergetve 5 percig forraljuk, ezután beleszórjuk a kaprot és a borsot, valamint csipetnyi cukorral is ízesítjük. A babérlevelet eldobjuk, és a levest utánasózzuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997