



















|
Hozzávalók:
30 dkg vegyes leveszöldség,
1 tyúkhúsleves-kocka,
2 dl kefír,
1 evõkanál liszt,
1 tojás,
5 dkg reszelt sajt,
2 evõkanál búzadara,
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág,
1 csokor petrezselyemzöld,
kevés só.
|
 |
A sajtgombóchoz a tojást habosra felverjük 1 evõkanál kefírrel, majd
összekeverjük a búzadarával és a reszelt sajttal. Megsózzuk, és állni hagyjuk
10 percig. Közben a megtisztított zöldséget vékony csíkokra aprítjuk. Bõ egy
liter vizet felteszünk a tûzre, és felforraljuk. Ezután beletesszük a
zöldséget, a húsleveskockát, és az összes fûszert, a petrezselyemzöld
kivételével. Puhára fõzzük. A lisztet 1/2 dl vízzel és a megmaradt kefírrel
simára keverjük, majd a forrásban lévõ levesbe öntjük. Folytonosan kevergetve
legalább 5 percig forraljuk. A sajtos gombócmasszából nedves kézzel diónyi
gombócokat formálunk, és a forrásban lévõ levesbe tesszük. Legalább 10 percig,
kis lángon forraljuk. Egy gombócot próbaképpen vágjunk ketté, hogy kiderüljön,
jól átfõtt-e. Végül a megmosott, finomra metélt petrezselyemzölddel meghintjük,
de már nem forraljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|