WebFazek Leves Anci kedvence ( lehetne )
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
mélyhűtőben talált maradék húsvéti sonka
fehérrépa
sárgarépa
zeller
1 fej vőröshagyma
5 gerezd fokhagyma
gyömbér, tárkony, színes borskeverék, száraz vörösbor
burgonya
csipetkéhez: liszt, tojás
habaráshoz: citrom, tejfől, liszt

Elkeszites
A sonkát hideg vízben felteszem főni.Egy óra múlva beleteszem a zőldséget, fűszereket, hagymát, fokhagymát. Lassan puhára főzöm.Kiszedem a zőldséget és turmix gépbe teszem, egy fél citrom levével, tejfőllel, egy evőkanál lisztel addig pőrgetem amíg kiírja, hogy game over.Közben beleteszem a levesbe a kockára vágott krumplit majd amikor majdnem megfőtt beleszaggatom a csipetkét. Félúton száraz vörösborral bolondítom. Kiveszem a sonkát, kockára vágom és vissza teszem. Majd a fenti extrém habarással besűrítem és apróra vágott petrezselyemmel szórom meg.

A receptet Juhász Attila küldte.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998