



















|
Hozzávalók:
1 kis szál petrezselyemgyökér,
1 kis szál sárgarépa,
1 kis karalábé,
1 kis zeller,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
1 evõkanál finomliszt,
1 csapott evõkanál Vegeta,
3 evõkanál olaj,
1-1 szál petrezselyemzöld és rozmaring.
|
 |
Az összes zöldséget (a hagymával együtt) megtisztítjuk, és kis darabokra
vágjuk. Leveses fazékban felforrósítjuk az olajat, rátesszük az összes
zöldséget, és folytonosan kevergetve, kissé lepirítjuk. Ezután ráöntünk 2 pohár
vizet, és fedõ alatt puhára pároljuk. Ha kissé lehûlt, turmixgép poharába
tesszük a leszûrt zöldséget, ráöntünk 1 pohár hideg vizet, és egészen pépesre
turmixoljuk. A zöldségpépet ezután szitán átnyomjuk, hogy a karalábé fás része
nehogy belekerüljön. A zöldségpürét visszaöntjük a fazékba, és a párolólevét is
ráöntjük. A levest annyi vízzel egészítjük ki, hogy összesen 8 deciliternyi
legyen. Felforraljuk, közben beleszórjuk a Vegetát. 5 perc fõzés után
belecsorgatjuk a liszttel és 1/2 dl vízzel simára kevert tejfölt, majd jól
kiforraljuk, közben kevergetjük. Az apróra vágott zöldfûszereket is
belekeverjük, és máris lehúzzuk a tûzrõl.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|